Parlamentarii AUR propun o sărbătoare națională a familiilor numeroase

Parlamentarii AUR au depus, joi, în Senat, un proiect de lege pentru instituirea unei zi naționale pentru familiile cu trei sau mai mulți copii:

Se declară ziua de 28 octombrie ca Ziua națională a familiilor numeroase. În înțelesul prezentei legi, prin familie numeroasă se înțelege familia cu trei sau mai mulți copii. Ziua națională a familiilor numeroase poate fi marcată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, de către persoanele fizice sau persoanele juridice, precum și de către societatea civilă, organizațiile nonguvemamentale, biserici, parohii și alte lăcașuri de cult, împreună sau separat, prin organizarea de manifestări publice, evenimente și acțiuni socio-culturale autorizate conform legii”, prevede proiectul de lege. Propunerea legislativă menționează posibilitatea ca autoritățile să poată oferi „sprijin material și/sau logistic”  pentru aceste evenimente.

Familiile numeroase contribuie la dezvoltarea echilibrată a țării, la susținerea natalității și la redresarea demografică a oricărui stat, ocupându-se de îngrijirea și educarea viitoarelor generații de forță de muncă. Ele trebuie să beneficieze de recunoaștere socială oficială și de o politică de sprijin adecvată, astfel încât accesul lor la bunuri și servicii să fie îmbunătățit și să nu fie discriminate ori dezavantajate în raport cu celelalte familii mai mici”, afirmă inițiatorii.

O asemenea inițiativă a fost deja implementată de către parohia ortodoxă română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam, Țările de Jos, care a organizat Prima ediție a Zilei Familiei Numeroase, în data de 28 octombrie 2020, zi la care Biserica Ortodoxă Română îi cinstește pe Sfinții Mucenici Terentie și Neonila, soția sa și pe cei șapte fii ai acestora, martirizați pentru credința lor:

Ziua Familiei Numeroase a fost dedicată familiilor din parohie care au mai mulți copii și a pus în valoare determinarea și eforturile acestora de a depăși orice greutăți. De asemenea, parohia a decis acordarea unei burse lunare unui copil din România provenind dintr-o familie numeroasă, pentru a-l sprijini să poată beneficia de acces la resurse educaționale mai bune”, se mai arată în expunerea de motive.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.