Spread the love

Mulți dintre cei care au cumpărat un produs electronic au constatat faptul că dispozitivul nu avea instrucțiunile și în limba română. Situația i-a atras atenția deputatului PSD Mihai Weber, care a propus un proiect de lege prin care vrea să modifice şi să completeze Legea nr.296/2004 privind Codul consumului.

„Tendința de diversificare a produselor serviciilor existențe pe piață, precum și de interesul deosebit acordat protecției consumatorilor, impune adoptarea unor modificări la legea existentă pentru a garanta utilizarea facilă a produselor de către utilizator pentru a ne alinia la dispozițiile asemănătoare din alte țări membre ale Uniunii Europene. Prin aceste modificări, consumatorii vor fi protejați față de situațiile care pot apărea în urma achiziționării unor produse și utilizării în mod defectuos din cauza neînțelegerii sau înțelegerii parțiale a setărilor sau indicațiilor în altă limbă decât limbă romană. Obligativitatea folosirii limbii române de către toți producătorii, va reprezenta și o oportunitate pentru piața muncii, fiind necesară angajarea unui număr mare de români care să traducă aceste informări în limbă română. Față de cele expuse anterior, propun modificarea art. 53 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului în sensul instituirii acestei cerințe, dar și introducerea unei norme imperative care stabilește, de la data intrării în vigoare a acestei modificări legislative, obligarea tuturor comercianților de a respecta cerința de traducere pentru toate produsele fabricate ulterior“, a punctat deputatul Mihai Weber.

Cu toate că intențiile deputatului sunt în favoarea consumatorului, se pare că inițiativa nu i-a încântat pe colegii săi de partid, care au respins propunerea la Senat, în calitate de primă Cameră se sesizată. Acum, deputatul de Gorj speră că aleșilor puterii de la Camera Deputaților le va veni mintea la cap și vor accepta inițiativa.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *