Parlamentar constănțean, la final de sesiune, către colegii de la guvernare: „După o vară fierbinte în consecințe economice pentru români, va urma o toamnă TORIDĂ pentru voi!”

Senatorul constănțean al AUR, Sorin Mateescu, a avut o declarație politică la final de sesiune parlamentară, cu adresabilitate către aleșii partidelor aflate la guvernare. Potrivit parlamentarului constănțean, „bâlbâielile guvernamentale în domeniul politicilor agricole, financiare și al prețurilor utilităților publice,  amestecate cu setea de funcții publice a social-democraților sau liberalilor, au creat premisa unui haos instituțional”:

„Doamnă/Domnule Preşedinte de şedinţă ,

Stimaţi doamne și domni senatori !

Voi avea o scurtă intervenție acum la sfârșit de sesiune parlamentară, pentru a atrage atenția asupra unor subiecte pe care mulți dintre noi ar trebui să mediteze în această vară.

Stimați colegi au fost 6 luni în care toate acțiunile noastre, fie de opoziție sau ale coaliției guvernamentale, au ținut cont de pandemia de coronavirus sau a războiului din Ucraina. Aceste două amenințări, una medicală și cealaltă geopolitică, au condus la o serie de politici guvernamentale cu rol nefast la nivelul populației de rând.

Bâlbâielele guvernamentale în domeniul politicilor agricole, financiare și al prețurilor utilităților publice,  amestecate cu setea de funcții publice a social-democraților sau liberalilor, au creat premisa unui haos instituțional, dar totuși cu o comunicare organizată pentru a se crea o altă impresie publică. Se vede că suntem conduși de un fost șef de stat major și nu de un civil, altfel ce spuneam mai sus era mult mai vizibil decât ni se pare.

Dar cât am dori noi să fim de euro-atlantiști și vrem să implementăm fonduri europene prin PNRR, metehnele guvernamentale de ani de zile și clientelismului instituțiilor publice față de liderii politici actuali vor continua să se impună peste orice idee de reformă și dezvoltare reală a acestei țări.

Așa cum se poate observa cu ochiul liber, indiferent ce se declară public, actualii guvernanți nu doresc să se realizeze ceva durabil în viitorul apropiat. Doar amenințarea unui război la frontiere mai schimbă un pic obiectivele individuale ale Coaliției PSD-PNL-UDMR. În rest “totul e tăcere” sau mai nou atenuăm criza economică cu 50 de bani la litru de combustibil.

Dragi colegi social-democrați, liberali și cei de la UDMR, după o vară fierbinte în consecințe economice pentru românii de rând, va urma o toamnă toridă pentru voi ca și parlamentari ai acestor partide…și nu știu dacă va fi bine ca și impresie electorală.

Vă mulțumesc.”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.