Parlamentar constănțean, către Chițac: „NU intrați în cartea de istorie a Constanței ca primul primar care a trecut cu buldozerul peste o biserică creștin-ortodoxă!” – DOCUMENT

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a ținut vineri de cuvânt și a oficiat Sf. Liturghie la biserica „Izvorul Tămăduirii” (zona Macul Roșu), biserică pe care Primăria o vrea demolată. Zeci de persoane – preoți și enoriași – s-au adunat vineri dimineață la biserica în cauză, unde s-au rugat și s-au închinat alături de arhiepiscopul Tomisului, mesajul fiind foarte clar: fără demolare sau, cel puțin, relocarea lăcașului de cult.

Printre enoriași au fost prezenți și membri ai partidului AUR sau cei din Frăția Ortodoxă. De asemenea, a mai fost prezentă și fostul candidat la Primăria Constanța, Nicoleta Ploscaru, cunoscută drept creștin-ortodoxă practicantă. Nu au lipsit nici primari, cum ar fi cel din Ovidiu, George Scupra, acesta fiind și membru al Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Tomisului și membru în Consiliul Eparhial.

După eveniment, au acționat prin adrese și scrisori și parlamentarii AUR, precum senatorul Sorin Mateescu, dar și deputatul Dumitru Viorel Focșa, care i-a amintit primarului Vergil Chițac despre promisiunea pe care nu a respectat-o – relocarea lăcașului de cult:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *