Parchetul București a FINALIZAT ancheta de la „Balș”. Numărul morților, așteptat să crească

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat că au terminat, vineri, cercetarea la faţa locului în cazul incendiului de la Institutul „Matei Balş”, iar specialiştii de la INSEMEX Petroşani vor face expertiza tehnică pentru a stabili cauzele incendiului. Până în prezent, în acest caz au fost audiate 33 de persoane, cadre medicale, personal administrativ, poliţişti care au participat la intervenţie şi rude ale victimelor. Totodată, a fost finalizată procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi.

În cursul zilei de astăzi, procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii din cadrul DGPMB Serviciul Omoruri şi Serviciul Criminalistic au finalizat cercetarea la faţa locului la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”. Ca urmare a finalizării acestei activităţi, în cauză va fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice de către INCD INSEMEX Petroşani, în vederea stabilirii cauzelor incendiului„, a transmis, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Conform sursei citate, la activitatea de cercetare la faţa locului au participat şi specialişti din cadrul acestui institut:

Până la acest moment în cauză au fost audiate 33 de persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, agenţi de poliţie care au participat la intervenţia precum şi rude ale victimelor. La Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” sunt în curs de efectuare 12 expertize medico-legale cu privire la pacienţii decedaţi, in vederea stabilirii cu certitudine a cauzei morţii. Procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi în urma incendiului a fost finalizată – prin compararea probelor ADN„, au menţionat procurorii.

Totodată, au fost ridicate dispozitivele de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere şi s-a dispus efectuarea unor percheziţii informatice asupra acestora, cu autorizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 2. În acest caz, se continuă efectuarea de verificări şi cu privire la activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi a celor de pază.

Ministerul Sănătății: ȘASE pacienți sunt încă în stare gravă

Șase dintre pacienții transferați în alte spitale din Capitală, după incendiul din urmă cu o săptămână, de la Institutul Național „Matei Balș” sunt încă în stare gravă, transmit, vineri, reprezentanții Ministerului Sănătății. Informațiile centralizate prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență arată că în continuare sunt șase pacienți în secții ATI din spitale din București, dintre pacienții transferați de la Institutul Național „Matei Balș”.

La Spitalul Clinic de Urgență „Sf Ioan” din București sunt șapte pacienți în stare stabilă. La Spitalul Universitar de Urgență din București sunt doi pacienți, din cre unul intubat, în ATI și unul în stare stabilă, care urmează să fie externat vineri. La Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București este o pacientă în secția pneumologie, în stare stabilă. La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București sunt șase pacienți, din care doi în stare gravă (ATI) și patru pacienți în stare stabilă. La Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București sunt doi pacienți, din care unul în stare stabilă și un pacient în ATI. La Spitalul Militar Central din București sunt doi pacienți în secția ATI, în stare stabile, staționară, intubați/ventilați. La Spitalul „Witting” din București sunt doi pacienți, în stare stabilă. La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București sunt pacienti, stare stabilă. La Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București sunt doi pacienți în stare stabilă. La Spitalul Monza din București sunt trei pacienți în stare stabilă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.