Parcări #Altfel în Mamaia: Primăria lui Chițac încasează ILEGAL bani din taxa de parcare

De câteva zile încoace, constănțenii sunt din nou revoltați pe Primăria Constanța, care a început să amplaseze plăcuțele cu SMS-uri pentru rezervarea locurilor de parcare. S-au umplut cartierele cu astfel de panouri amplasate de-aiurea, la scări de bloc, prin boscheți, în stații de autobuz, ceea ce denotă o adevărată disperare în acest sens.

Heirupismul panourilor a ajuns și în Mamaia, în special la Teatrul de Vară al stațiunii. Interesant este faptul că panourile sunt amplasate ilegal – deci banii turiștilor și constănțenilor sunt încasați ilegal – întrucât spațiul adiacent Teatrului aparține Consiliului Județean Constanța și nicidecum Primăriei. Totodată, nici vorbă de vreun protocol între cele două instituții, pentru ca primarul Vergil Chițac să aibă o minimă acoperire pentru cămătăria pe care a instituit-o în stațiune.

teatrul de vara mamaia 2

Dincolo de prețurile exorbitante pentru spațiile de parcare ale regulamentului care se pregătește de desființare, turiștii habar nu au că plătesc total aiurea bani care intră ilegal în conturile Primăriei Constanța. Astfel, locurile în cauză aparțin Consiliului Județean, așa cum ne-a confirmat vicepreședintele instituției, Stelian Gima:

„Acum doi ani, în timpul fostei administrații, s-au făcut marcaje și s-a încasat taxă pentru locurile de parcare, apoi practica a încetat. Acum că au apărut din nou… locurile de parcare sunt ale noastre și punct. Nu avem protocol de colaborare!”, a spus Stelian Gima, pentru TOMIS NEWS.

teatrul de vara mamaia 1

Spațiul verde e bun numai în campanie electorală

Devine tot mai clar pentru toată lumea: Vergil Chițac a ajuns primar al Constanței pe bază de minciună. Nici unul din proiectele promise nu a demarat nici măcar pe hârtie, iar în privința spațiilor verzi – principalul discurs din timpul campaniei electorale – este un adevărat dezastru. Mai mult, dincolo de faptul că primarul Chițac nu a plantat nici măcar un fir de iarbă în 10 luni de mandat – ce să mai vorbim de parcuri, mai ales de cel imaginar de la RAR – Primăria Constanța a ras pur și simplu zilele trecute o porțiune serioasă de spațiu verde. Este vorba de părculețul de pe str. Magnoliei, aferent gardienilor publici. De dragul vieții bio trâmbițate de Chițac, spațiul verde de pe Magnoliei a fost rașchetat pentru a se amenaja doar cinci locuri de parcare, pomii fiind înconjurați de… borduri:

Magnoliei 3

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.