Parc industrial care produce energie din deșeuri, la Constanța? Țuțuianu, în discuții cu o companie chineză

O investiție care ar putea produce energie din deșeuri ar putea demara în județul nostru, grație interesului unei mari companii din Republica Populară Chineză. Reprezentanții Kangda Enviromental International Company Ltd. au răspuns pozitiv invitației Consiliului Județean Constanța pentru discuții în acest sens. Sâmbătă, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a discutat cu chinezii despre soluții integrate pentru protecția mediului, tratarea deșeurilor solide, energie precum și fabricarea de echipamente specializate.

„A fost o întâlnire protocolară momentan, în cadrul căreia am stabilit câțiva pași de colaborare. Compania chineză are ca domeniu de activitate ecologizarea, tot ce înseamnă gropi de gunoi, epurare, reciclare ș.a.m.d. Ar dori să înființeze un parc industrial în Constanța. Compania este foarte dezvoltată. Practic, într-un astfel de parc se aduce tot gunoiul menajer și se transformă în energie electrică, apă pentru irigații, energie termică și materiale de construcții. Practic, nu se pierde nimic, totul se transformă. Noi suntem în urmă, ei sunt la faza în care nu se mai pierde nimic”, a spus Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

EXCLUSIV Se modifică radical gestionarea deșeurilor: proiect legislativ care impune reguli pentru MARII COMERCIANȚI și TOȚI consumatorii

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *