Papa Francisc: „Violenţa împotriva femeilor este aproape SATANICĂ!”

Papa Francisc a afirmat, în cadrul unei emisiuni difuzate duminică seara la televiziune, că actele de violenţă comise de bărbaţi împotriva femeilor sunt „aproape satanice”, relatează Reuters.

Papa Francisc a făcut acest comentariu, unul din cele mai dure ale sale, în timpul unor conversaţii cu persoane din medii defavorizate.

Numărul de femei care sunt bătute şi abuzate în casele lor, chiar de soţii lor, este foarte, foarte mare”, a spus papa Francisc răspunzând unei întrebări adresate de o femeie, pe nume Giovanna, victimă a violenţei domestice. „Problema este că, din punctul meu de vedere, este aproape satanic pentru că se profită de o persoană care nu se poate apăra, care nu poate decât să (încerce) să blocheze loviturile”, a declarat suveranul pontif. „Este umilitor. Foarte umilitor”, a adăugat el.

Giovanna a spus că a rămas cu patru copii în grijă după ce au scăpat de violenţa de acasă.

„Văd demnitate în tine pentru că dacă nu ai avea demnitate nu ai fi aici”, i-a spus el Giovannei.

Potrivit cifrelor publicate luna trecută de poliţia italiană, aproximativ 90 de episoade de violenţă împotriva femeilor sunt comise în Italia în fiecare zi, iar 62% dintre acestea sunt cazuri de violenţă domestică.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.