Papa Francisc spune că „fake news-urile” și „dezinformarea despre vaccinuri” sunt „o încălcare a drepturilor omului”

Papa Francisc a declarat vineri că răspândirea de știri false și dezinformare cu privire la coronavirus și vaccinurile anti-COVID-19, inclusiv de către mass-media catolică, reprezintă o încălcare a drepturilor omului, transmite Reuters. A fost a doua oară în mai puțin de o lună când papa s-a pronunțat pe această temă. În urmă cu trei săptămâni, el a condamnat dezinformarea ideologică „fără temei” despre vaccinuri, sprijinind campaniile naționale de imunizare și numind îngrijirea sănătății o obligație morală.

Papa a făcut comentariile într-o declarație adresată membrilor catolicfactchecking.com, un consorțiu de mass-media catolice al cărui site are scopul de a „clarifica știrile false și informațiile înșelătoare” despre vaccinurile împotriva COVID.

Să fii informat corespunzător, să fii ajutat să înțelegi situații bazate pe date științifice și nu pe știri false, este un drept al omului”, a spus Papa Francisc grupului. „Informația corectă trebuie asigurată mai ales celor mai slabi și celor mai vulnerabili”, a adăugat el.

Acesta a condamnat o „infodemie” care se răspândește, despre care el a spus că este o denaturare a realității bazată pe frică, știri false sau inventate și „informații presupuse științifice”.Știrile false trebuie respinse, dar persoanele individuale trebuie întotdeauna respectate, pentru că le cred adesea fără a fi în deplină conștientizare sau responsabilitate”, a spus Francisc.

Unele mass-media catolice de dreapta găzduiesc în mod regulat cei mai severi critici ai Papei, cum ar fi arhiepiscopul Carlo Maria Vigano, un italian care în urmă cu trei ani i-a cerut demisia Papei. Într-o scrisoare către adepți luna aceasta, Vigano a spus că virusul a fost produs într-un laborator și face parte dintr-un complot global „pentru a șterge toate urmele identității noastre ca creștini”. El a negat, de asemenea, existența pandemiei și a numit-o opera lui Satana.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.