Papa Francisc, mesaj optimist de Anul Nou: „2021 va fi un an bun. Avem nevoie și de vaccin pentru suflet”

Papa Francisc a transmis un mesaj de Anul Nou, în ciuda faptului că nu a putut oficia liturghia dedicată Fecioarei Maria, care este celebrată în fiecare an de Vatican în ziua de 1 ianaurie. Suveranul Pontif le-a transmis credincioșilor din toată lumea că 2021 va fi un an bun, îndemnându-i pe toți să aibă grijă unii de alții. Omenirea are nevoie de un vaccin pentru suflet, a mai transmis Papa în mesajul citit de cardinalul Pietro Parolin, cel care a ținut slujba de Anul Nou, transmite catholicnewsagency.com.

Nu contează câte persoane cunoaştem, dacă nu ne putem îngriji de ele. Anul acesta, în timp ce aşteptăm o recuperare şi noi tratamente, să nu uităm de grija faţă de ceilalţi. Pentru că, pe lângă un vaccin pentru corp, avem nevoie de un vaccin pentru suflet, care înseamnă grija faţă de ceilalţi. Va fi un an bun dacă ne îngrijim unii de alţii, aşa cum Fecioara Maria are grijă de noi„, a spus papa.

Papa Francisc nu a putut să oficieze slujba din prima zi a noului an, precum şi pe cea de din 31 decembrie din cauza unei crize de sciatică. Potrivit EFE, Papa Francisc a lăsat în scris omilia pentru a putea fi citită vineri de Anul Nou de cardinalul Parolin în faţa unui mic număr de participanţi şi de reprezentanţi ai mass-media, prezenţi în număr redus în Bazilica Sf. Petru pentru a evita contagierile cu noul coronavirus. Această slujbă, ca şi restul liturghiilor oficiate în perioada sărbătorilor la Vatican, s-a desfăşurat în lipsa credincioşilor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.