Papa Francisc: „Mă rog pentru Ucraina dragă, tensiunile să fie rezolvate prin dialog internațional și NU cu arme”

Papa Francisc a cerut în timpul rugăciunii rostite de la fereasta apartamentului papal din piața Sfântul Petru ca tensiunile din Ucraina să fie rezolvate de comunitatea internaţională prin dialog şi nu prin intermediul armelor:

„Mă rog pentru Ucraina dragă, pentru toate bisericile și comunitățile ei religioase și pentru toți oamenii săi, astfel încât tensiunile de acolo să fie rezolvate prin dialog internațional și nu cu arme. Mă doare foarte mult cea mai recentă statistică care spune că au fost fabricate mai multe arme în 2021 față de anul trecut. Armele nu sunt calea de urmat. Fie ca acest Crăciun să aducă pace în Ucraina. Și mă rog, de asemenea, pentru victimele tornadelor care au lovit Kentucky și alte părți ale Statele Unite ale Americii”.

Suveranul Pontif s-a declarat șocat de tragedia produsă în Statele Unite, unde peste 100 de oameni au murit în urma unor tornade care au lovit centrul țării.

Declaraţiile sale intervin în ajunul reuniunii de luni a Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene care va aborda, între altele, necesitatea de a reduce tensiunile ca urmare a mobilizării militare a Rusiei la frontiera cu Ucraina, cu posibilitatea impunerii de noi sancţiuni politice şi economice la adresa Rusiei dacă aceasta va folosi din nou forţa împotriva vecinului său.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.