Papa Francisc, îngrijorat de Ucrania: „Tensiunile tot mai mari riscă să pună sub semnul întrebării securitatea Europei”

Papa Francisc s-a declarat îngrijorat de tensiunile tot mai mari privind Ucraina şi a făcut apel la o zi de rugăciune pentru pace săptămâna viitoare. Mesajul a fost transmis de Suveranul Pontif la finalul rugăciunii sale duminicale Angelus din Piaţa San Pietro. Papa Francisc a declarat că urmăreşte „cu îngrijorare” tensiunile tot mai mari privind Ucraina.

Urmăresc cu îngrijorare tensiunile tot mai mari care riscă să afecteze din nou pacea din Ucraina şi să pună sub semnul întrebării securitatea Europei, cu urmări şi mai mari”, a declarat Suveranul Pontif la finalul rugăciunii sale duminicale Angelus din Piaţa San Pietro.

El a făcut apel „la toţi oamenii de bună-credinţă” să se roage miercuri, 26 ianuarie, ca toate iniţiativele politice „să fie în serviciul fraternităţii umane, şi nu al intereselor partizane”.

Vaticanul nu a precizat deocamdată cum va marca Papa Francisc ziua respectivă.

Cei care îşi urmăresc interesele în detrimentul altora îşi încalcă vocaţia de oameni, deoarece toţi suntem creaţi ca fraţi”, a mai spus Papa Francisc, fără a oferi detalii. „Din acest motiv şi cu îngrijorare, date fiind tensiunile actuale, propun ca miercuri, 26 ianuarie, să fie o zi de rugăciune pentru pace”, a adăugat el.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.