Papa Francisc, înainte de Crăciun: „Să nu ne mai plângem de ceea ce ne împiedică pandemia să facem”

Papa Francisc le-a spus credincioșilor prezenți la „Angelus” în Piaţa Sfântul Petru și celor care Îl urmăresc online să se gândească la nevoiașii la care nu se gândește nimeni, în loc să se plângă de ceea ce îi împiedică pandemia să facă.

În acest moment dificil, în loc să ne plângem de ceea ce ne împiedică să facem pandemia, să facem ceva pentru cei care au mai puțin: nu un dar în plus pentru noi și pentru prietenii noștri, ci pentru o persoană nevoiașă la care nimeni nu se gândește”, a spus Papa Francisc la „Angelus”.

Papa Francisc i-a invitat pe credincioși să trăiască „în spiritul autentic al solidarității și al apropierii de cei care au nevoie”:

„Să nu ne lăsăm învăluiți de consumismul care ne-a furat Crăciunul”, a transmis Papa Francisc.

Suveranul Pontif a invitat pe toată lumea să „trăiască restricțiile impuse de pandemie ca mijloc de purificare a modului de a trăi Crăciunul, ieșirea din consumism, transformând sărbătoarea într-un moment mai religios și mai adevărat”.

Papa Francisc le cere credincioșilor să facă din Crăciun „o oportunitate de reînnoire interioară, rugăciune, convertire, pentru a face pași înainte în credință și fraternitate”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *