Papa Francisc: „A fost declarat cel de-al Treilea Război Mondial! Ce se întâmplă cu umanitatea de am avut TREI războaie mondiale într-un secol?”

Papa Francisc a declarat că „al treilea război mondial” a început din cauza invaziei Rusiei în Ucraina și că „nu există băieți buni și băieți răi metafizici” care să participe la această calamitate. Marți, publicația catolică America Magazine a semnalat că papa a făcut aceste comentarii pentru publicația iezuiților italieni „La Civiltà Cattolica”, precum și pentru un ziar secular, „La Stampa”. Interviul a fost publicat pe 14 iunie.

Lumea este în război”, a afirmat Papa Francisc. „Pentru mine, astăzi, a fost declarat cel de-al treilea război mondial. Acesta este un lucru care ar trebui să ne dea de gândit. Ce se întâmplă cu umanitatea de am avut trei războaie mondiale într-un secol?”.

Papa a sugerat, de asemenea, că situația nu este atât de simplă pe cât o prezintă mass-media.

Sunt pur și simplu împotriva reducerii complexității la distincția dintre băieții buni și băieții răi, fără a raționa asupra rădăcinilor și intereselor, care sunt complexe”, a spus Papa Francisc. „În timp ce vedem ferocitatea, cruzimea trupelor rusești, nu trebuie să uităm problemele reale dacă vrem ca acestea să fie rezolvate”.

La întrebarea: „Care sunt sugestiile dumneavoastră pentru a comunica situația în care trăim? Cum putem contribui la un viitor pașnic?”.

„Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să ne îndepărtăm de tiparul obișnuit al „Scufiței Roșii”: Scufița Roșie era bună, iar lupul era cel rău”, a răspuns papa. „Aici nu există băieți buni și băieți răi metafizici, într-un sens abstract. Apare ceva global, cu elemente care se întrepătrund foarte mult”.

Papa a explicat, de asemenea, de ce crede că este posibil ca Rusia să fi fost „provocată” la război.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.