PALPITAȚII la PSD Constanța: Țuțuianu ar vrea să CANDIDEZE la șefia organizației municipale

Organizația municipală a PSD Constanța se pregătește de alegeri. După execuția fostului primar, Decebal Făgădău, organizația a fost condusă interimar de fostul director al RAJDP Constanța, actualul deputat Lucian Lungoci. Până să ajungă deputat, în timp ce se întocmeau listele pentru alegerile parlamentare, Lungoci a demisionat de vreo cinci ori din partid, pentru a se răzgândi a șasea oară, când a fost sigur că prinde loc eligibil. Acesta a considerat că președintele PSD Constanța, Felix Stroe, l-a luat sub aripa lui, numai că, odată cu prezentarea cabinetelor parlamentare, pe 12 februarie, a fost executat de același Stroe.

În acest context, organizația municipală se pregătește de alegeri, care sunt stabilite pentru sâmbătă, 6 martie. În acest moment, există o singură candidatură depusă: a lui Ion Dumitrache, poate singurul prieten al lui Felix Stroe în PSD Constanța. Pentru funcția de președinte executiv s-a înscris fostul deputat George Vișan, iar pentru funcția de secretar executiv, consilierul local municipal – Dede Perodin. Astfel, cei doi sau, mai degrabă Vișan, nu mai reprezintă o amenințare pentru șefii de la județ, în contextul consolidării unei opoziții interne față de Felix Stroe, din partea mai multor foști parlamentari, actuali primari, aleși locali ș.a.m.d.

PSD Constanța, supranumit Partidul Stroe Dumitrache ,se teme de depunerea pe ultima sută de metri a unei candidaturi pentru șefia organizației municipale. Potrivit surselor TOMIS NEWS din cadrul PSD, aceasta ar putea apărea cu mirum magna din partea deputatului… Marius Horia Țuțuianu.

Naiba știe cum va fi zilele astea… Horia a terminat ieri (marți – n.r.) cu bugetul, că e la comisia pentru buget și de-acum activitatea în Parlament nu mai e spectaculoasă, se revine la hibernare. E posibil, pentru că cei doi (Țuțuianu și Stroe – n.r.) au intrat în coliziune de câteva ori. La noi e o luptă între… ăi bătrâni și ăi tineri. Bătrânii cu experiența și cu aproape 3% acum în sondaje și tinerii care s-au săturat de șeful… vor și ei, cred că e rândul lor. Cred că Țuțuianu vrea, e posibil să-și depună candidatura, chiar dacă va pierde, măcar să arate că există o mișcare”, ne-au precizat sursele citate.

Horia Țuțuianu a refuzat să comenteze pe acest subiect.

Duminică, 28 februarie, au avut loc alegeri la organizația de femei a PSD Constanța și la organizația de tineret. Astfel, noul președinte al OFSD este Roxana Dobrescu, iar la OTSD este Nicu Lascu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *