Spread the love

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, este foc și pară pe senatorul neafiliat Vergil Chițac și a anunțat, joi, că parlamentarul, pe vremea când era rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, a închiriat 9900mp din baza sportivă, unei societăți comerciale, SC Bright Maritime Services SRL, cu o chirie de ….. aproximativ 0,30 lei/mp/lună.

„Academia a încasat în anul 2016 suma de 33.696 lei, ceea ce înseamnă 2.808 lei pe lună. 2808 lei/lună: 9.900 mp = aprox. 0,30 lei/mp/lună.  În jur de 0,06 euro/mp, în condițiile în care prețul zonei este cam de 15 ori mai mare”, susține Palaz, citând presa locală. De asemenea, potrivit lui Palaz, a fost încălcată HG 585/2002, Ordinul M76/2016 al M.Ap.N., cu privire la fotografierea în obiectivele militare.

„Astfel de fotografii au fost făcute și distribuite pe rețelele de socializare de către cel ce deține noile terenuri de tenis, în scop comercial, fotografii în care se vede obiectivul militar (cazarma 1369, UM 02192)”, mai adaugă Palaz.

„Cum să strici un teren de fotbal făcut deja (folosit în trecut şi pentru instrucţie), și să construiești peste el terenuri de tenis noi, când la nici 200 de metri ai alte terenuri de tenis, handbal, volei, baschet, ce ar fi putut fi reabilitate? Cât de prost manager poți să fii, sau de rea credință? A fost lăsat intenţionat în paragină, cum a lăsat Mazăre Cazinoul, pentru a fi înstrăinat la un preţ derizoriu? Dar între timp m-am documentat și am aflat istoria, iar misterul a fost elucidat. Personajul principal care a sprijinit ”măcelul” nu este altul decât Vergil Chițac! Senator, candidat la primărie, rector și…amiral (cunoscut drept ”omul lui Comănescu” sau ”marioneta” acestuia). (…) Deci, se poate! Încearcă și cu un AMIRAL! Scuze, un actual senator, al lui Comănescu, ce-i drept, dar e senator. Și atunci mă întreb, păi e corect și cinstit, măi omule, să nu prezinți public experimentele tale făcute pe terenurile Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”?  Păi dacă tot existau terenurile de tenis ale Academiei, de ce nu le-ai reabilitat pe acelea cu bani mai puțini și ai stricat enormitatea aia de teren de fotbal, așa cum se vede din poze? Și mai ești și cadru militar și te dai cu NATO, dar nu ești mai presus de socrul procurorului șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Gigi Valentin Ștefan, care a vândut baza de antrenament de la Corbu a trupelor NATO, sirienilor. (…) După ce ai măcelărit terenurile Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, mai visezi și Primăria Constanța! Am fost mereu și sunt un susținător al sportului constănțean, dar nu voi accepta  niciodată prejudicierea Armatei Române, membră a structurilor NATO”, a concluzionat Claudiu Palaz.

Chițac a luat foc! „Nu am semnat eu contractul! Îl dau în judecată!”

De partea cealaltă, senatorul Vergil Chițac s-a arătat șocat de declarațiile lui Palaz și ne-a precizat că respectivul contract a avut acordul Ministerului Apărării Naționale și că… îl va da în judecată pe președintele PMP Constanța.

„Este vorba de un contract de închiriere asupra terenului, absolut transparent, pentru că am discutat în Senat, unde am obținut aprobarea, ca suprafața să o putem scoate la licitație. A fost scoasă la licitație, omul s-a prezentat, a avut prețul cel mai bun, a închiriat suprafața pentru cinci ani. Tot ce se construiește acolo rămâne în patrimoniul Armatei, inclusiv facilitățile. Autorizația de construcție a fost eliberată după ce am plecat eu din Academie, de către Armată, au fost toate aprobările necesare pentru așa ceva, la fel cum probabil au fost toate aprobările necesare pentru autorizația de construcție, dar asta nu mai știu exact pentru că plecasem deja! (…) Sigur îl dau în judecată (pe Claudiu Palaz – n.r.), dar nu știu ce să îi cer, că el zice în declarația de avere că nu are bani…”, a spus Vergil Chițac, pentru TOMIS NEWS.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *