Palaz se plânge de prefect la ministrul de Interne: „Opacul a băgat capul în pământ, ca struțul”

Prin intermediul unei scrisori deschise adresată ministrului de Interne, Carmen Dan, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, susține că nu i s-au pus la dispoziție, de către Instituția Prefectului Constanța, documentele privind achiziţia buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare desfăşurării alegerilor locale din iunie 2016 şi a alegerilor parlamentare din același an.

În încheierea scrisorii de vineri, Palaz pune accent pe prietenia dintre ministrul de Interne, Carmen Dan și prefectul Constanței, Adrian Nicolaescu.

Războiul a reizbucnit în UDTTMR. „ Conducători iresponsabili şi total lipsiţi de ruşine au adus organizaţia în pragul desființării”

„În ultima intervenție solicitam Instituției Prefectului județului Constanța să pună la dispoziție opiniei publice, pentru transparență, documentele prin care să ateste modul în care au fost distruse materialele necesare votării, atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele de la Senat și Camera Deputaților, având în vedere Legea 544/2011, privind o abordare transparentă a actelor administrative.

Însă, cum era de așteptat, “OPACUL DE PREFECT” a băgat capul în pământ, ca struțul, și s-a rezumat să răspundă printr-o……..adresă.

Doamnă ministru Carmen Dan, TRANSPARENȚA ÎN ADMINISTRAȚIE ESTE O OBLIGAȚIE, NU O OPȚIUNE!

Cum înțelege constănțeanul că se fac lucrurile legal și transparent în instituția centrala a M.A.I., dacă înstituția prefectului din teritoriu nu dă nici cea mai mică dovadă de acest lucru?

În plin scandal cu documente secrete, prefectul de Constanța, Adrian Nicolaescu, răspunde că documentele care în mod normal sunt publice, “nu fac parte din categoria documentelor publice”.

Doamnă ministru, vă rugăm public, dacă afirmația prefectului este reală, să ne spuneți care sunt ordinele în baza cărora s-a dispus secretizarea unor procese verbale de distrugere a materialelor necesare votării și care sunt motivele pentru care ați dispus acest lucru? 

Orice document administrativ are caracter public! 

Excepție fac doar cele pentru care au fost emise acte de autoritate și au fost trecute la secret.

Dacă ați hotărât ca documentele care au fost întocmite în vederea distrugerii materialelor necesare votării să nu facă parte din “categoria documentelor publice” (conform adresei semnate de către Prefectul Constanței) vă rugăm public să menționați acest lucru.

Nu este normal ca cetățenii să nu aibă acces la acte care au fost întocmite pentru distrugerea ștampilelor care au fost folosite la votare! Mai ales ale celor folosite la alegerile generale! Ștampilele cu mențiunea “VOTAT” au regim special! Pentru ele este necesar să se întocmească documente și să se distrugă în mod transparent!

Să înțelegem, după spusele Prefectului, că ele nu au fost distruse și că de fapt nu există documente în acest sens? Este o afirmație periculoasă și care lasă loc de interpretare, în sensul că aceste ștampile cu  mențiunea “VOTAT”, vor putea fi folosite în alegerile prezidențiale, de diverse persoane, pentru o posibilă fraudă electorală!

Doamnă ministru, subordonatul dumneavoastră, care se laudă peste tot cu relația de prietenie, în loc să comunice pentru transparența documentelor solicitate (procesele verbale de distrugere și componența comisiilor în acest sens), el a dispus verificarea scurgerilor de informații privitor la cele solicitate și care sunt documente publice!

NU SE JUSTIFICĂ CARACTERUL LOR SECRET, decât dacă nu au fost distruse și s-au întocmit documente în fals, ori ele au dispărut și Ministerul Afacerilor Interne, prin Instituția Prefectului, nu poate justifica acest lucru.

Față de cele menționate, doamnă Ministru Carmen Dan, vă rugăm să dispuneți o verificare în acest sens, și să prezentați o poziție publică, transparentă, față de dispariția materialelor necesare votării, mai ales a ștampilelor cu mențiunea “VOTAT”.

În condițiile în care nu se confirmă clasificarea documentelor la “SECRET”, vă rugăm să dispuneți sancționarea prefectului, Adrian Nicolaescu, pentru opacitatea și incompetența de care a dat dovadă în acest sens, precum și pentru faptul că încearcă mușamalizarea dispariției ștampilelor de vot.

Între UN PRIETEN INCOMPETENT și PROFESIONIST, este recomandat, spre binele cetățenilor, să alegem PROFESIONISTUL!

BOMBĂ: SRI își face intrare la Instituția Prefectului Constanța! Concurs ARANJAT pentru direcția de Securitate. Hellvig își mută personalul din ANAF în Prefecturi?

raspuns prefect

Miercuri, 10 mai a.c., Palaz a înaintat o adresă către Instituția Prefectului Constanța prin care îi solicita punerea la dispoziţie, în temeiul Legii 544/2001, a documentelor şi a procedurii privind achiziţia buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare desfăşurării alegerilor de anul trecut.

„Este necesar să se transmită documentele şi procedura prin care   s-a realizat activitatea de topire a buletinelor de vot și a materialelor utilizate cu ocazia desfășurării celor două scrutinuri, precum și ordinele de constituire a comisiilor care au îndeplinit activitățile de achiziție și de topire sau numele persoanelor care au realizat aceste proceduri, motiva atunci, Palaz.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.