Spread the love

Claudiu-Iorga Palaz, în calitate de președinte al organizației județene PMP Constanța și vicepreședinte al Consiliului Județean, a depus, luni, un memoriu la Consiliul Județean Constanța pentru preluarea pasarelei din Mamaia de către instituție și începerea lucrărilor de reabilitare și reamenajare a acesteia.

Construită în anul 1935 pasarela regală din Mamaia a ajuns într-un stadiu avansat de degradare încât pune în pericol turiștii și va fi demolată, așa cum au anunțat recent cei de la Apele Române.

Administrația Bazinală de Apă Dobrobea Litoral (A.B.A.D.L.) a demarat procedurile în vederea realizării demolării, în acest sens fiind obținut certificatul de urbanism ce vizează mai multe zone de pe întreg litoralul românesc. Astfel, potrivit proiectului, fostul debarcader va fi desființat. A.B.A.D.L. consideră că pasarela de promenadă ,,se află într-o stare avansată de degradare și nu poate prezenta siguranță în exploatare”.

Potrivit PMP Constanța, nu de aceeaşi părere sunt istoricii şi arhitecţii. În opinia lor, un asemenea vestigiu ar trebui păstrat şi reabilitat. Reabilitarea plajelor urmează să înceapă în câteva luni, moment în care pasarela va fi distrusă.

„Dacă în trecut deciziile administrative au fost luate cu comoditate si eficiență economică pentru grupurile de interese ale lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, eu cred că este timpul să luăm decizii pentru constănțeni! Sunt sigur că reabilitarea și punerea în valoare a simbolului „Pasarelei Regale” va aduce un plus de valoare stațiunii Mamaia și Constanței. Eu știu și pot gestiona reabilitarea și stoparea demolării acestui edificiu istoric”, a transmis Palaz.

Pasarela din Mamaia face parte din ansamblul Cazinoului. Ea a fost inaugurată în anul 1935 în prezența Regelui Carol al II-lea. 

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *