Palaz (PMP Constanța): „Trebuie să negociem pentru alianțe locale, să nu spună lumea că nu am vrut, dar suntem pregătiți să MERGEM SEPARAT!”

Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit, sâmbătă, la Sinaia, pe ordinea de zi figurând inclusiv strategia de campanie pentru alegerile locale și parlamentare. Ordinea de zi a fost, practic, următoarea:

1. Evaluarea situației candidaturilor pentru alegerile locale transmise de fiecare filială PMP,
2. Strategia de campanie pentru alegerile locale și parlamentare.

PMP are deja stabiliți 2.500 de candidați pentru funcția de primar, 1.300 de candidați pentru consiliile județene și aproape 35.000 de candați pentru consiliile locale din țară. Obiectivul PMP este ca, după alegeri, Partidul Mișcarea Populară să fie al treilea partid ca număr de aleși locali, a anunțat președintele Eugen Tomac. Încă din startul întrunirii, Tomac a anunțat că formațiunea politică este pregătită pentru alegerile locale.

CITEȘTE ȘI:

La ședința Colegiului Național al PMP au participat liderii din teritoriu, printre care și președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz. Acesta a anunțat în cadrul celei mai recente conferințe de presă faptul că, după întâlnirea de la Sinaia, va anunța unde va candida la alegerile locale – municipiu sau județ. După Sinaia, PMP Constanța s-a resetat, așa cum ne-a precizat Palaz, în sensul că s-a trasat intenția de a negocia cu celelalte forțe politice locale, evident cele anti PSD. În cazul Constanței, vorbim despre PNL, USR sau senatorul Vergil Chițac. Astfel, în următoarea săptămână, Palaz trebuie să negocieze cu aceștia în ideea unui candidat unic.

„S-a recomandat ca, la locale, să încercăm niște alianțe, drept pentru care ne-am resetat puțin și va trebui să am o discuție cu colegii. Dar doar pe niște localități, Constanța intră opțional, să fim deschiși pentru niște alianțe. Dacă vom merge pe alianțe, voi cere una dintre funcții, asta este clar! Evident, există și varianta de a candida singuri dacă discuțiile eșuează. Cel puțin la Constanța chiar stăm bine, inclusiv pe sondajele adversarilor. Trebuie să fim luați în calcul! Vedem mai departe cum se va negocia, dar dacă ceilalți nu vor să înțeleagă că trebuie să aibă o negociere echitabilă, PMP Constanța va merge singur și la municipiu și la județ! Va fi o săptămână în care va trebuie să avem o discuție, ca să nu zică lumea că noi nu am fost de acord cu această variantă. Noi suntem pregătiți și într-un fel și în celălalt. Avem organizații în 80% din județ și ne calificăm ca forță politică importantă, ceilalți sunt praf – ALDE, PRO România… Mie îmi convine că ceilalți sunt praf! Nu voi deranja organizațiile mele, dacă nu vor accepta o alianță, asta e… Nu se impune o alianță de sus până jos! Asta înseamnă că vor fi alianțe punctuale cu diverse partide, cu USR pe o parte, cu PNL pe alta și dacă vor fi organizații care nu vor vrea alianțe, își asumă votul politic! Asta a fost întotdeauna poziția PMP, nu voi impune organizațiilor alianțe”, a spus Palaz, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.