Palaz: „Nu susținem creșterea taxelor locale! Cerem pază în școli cu banii pe care Primăria îi dă pe casele de avocatură! Polaris nu își justifică sumele pe care le cere!”

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a anunțat luni că reprezentanții partidului nu înțeleg de ce cresc taxele și impozitele locale, în contextul în care Guvern dă asigurări că sunt bani doldora pentru primării și vor avea cele mai mari bugete din istoria României.

Pe fondul apropierii ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Constanța, care va avea loc joi și în cadrul căreia va fi adoptat bugetul municipiului, Palaz a mai arătat că unele cheltuieli nu se justifică, așa cum este cazul Polaris.

„Nu vom susține creșterea taxelor locale! În consiliu nu vom susține acest lucru! Actualizarea cu rata inflației, cu toate că din punctul nostru de vedere este un efect al actualei guvernări, va trebui să ținem cont de ea, dar nu înțeleg de ce nu s-a ținut cont de propunerea noastră, anume să se intre cu două proiecte de hotărâre: de actualizare cu rata inflației a taxelor și de creștere a acestora. Va trebui să avem o discuție legată de acest lucru. Nu avem de ce să creștem taxele și impozitele, mai ales că după cum ați văzut, peste tot suntem asigurați că primăriile vor avea cele mai mari bugete din istoria României! Atâta timp cât avem aceste lucruri stabilite de către Guvern, că sunt bani doldora la primării, de ce să fie nevoie să creștem pentru constănțeni? Nu am de ce să îi votez lui Polaris creșterea taxelor și impozitelor când el nici până la această oră refuză să vină cu dovada creșterii acestor sume, nu justifică nici la această dată cum justifică aceste sume! Ne-am opus de fiecare dată acestor biruri!”, a spus Palaz, în cadrul unei conferință de presă, organizată la sediul partidului.

„Au apărut iar magazinele de vise”

Claudiu Palaz a arătat și în anii trecuți o opoziție vehementă la consumul de droguri, mai ales împotriva celor legale, despre care spune că, în Constanța, a apărut iar un magazin care comercializează astfel de produse. În acest context, Palaz a propus o creștere a vigilenței prin pază în școli, acest serviciu urmând să fie plătit din banii pe care Primăria Constanța îi asigură caselor de avocatură pentru reprezentare în diverse dosare.

„Ca urmare a „efectului Orlando”, prin care se încurajează deschiderea magazinelor de vise, s-a deschis deja unul în Constanța, copiii sunt puși în pericol și necesită să se asigure paza în școlii, sub orice formă! PMP susține să fie pază în școală, că se va merge cu Poliția Locală, cu mașină de intervenție la 2-3 locații, în care timpul de intervenție să fie 2-3 minute, nu 20 de minute, când deja evenimentul s-a închis; că se va merge pe organigramă cu paznic plătit pentru acel lucru, nu vrem să impunem o soluție, vrem doar să se asigure. Bani de unde pot să ia? De la contractele cu avocații! Contractele cu avocații au fost constatate de Curtea de Conturi ca fiind nelegale! Tot din raportul Curții de Conturi, s-a stabilit că atâta timp cât ai serviciu juridic este necesară prezența acestora în fața instanțelor. Doar în procesele deosebite, legea nu distinge foarte clar acest lucru, se pot angaja avocați, dar procesul trebuie să fie prezentat Consiliului Local. (…) Propunerea noastră va fi, luna viitoare, sper ca toți consilierii să fie de acord, să se introducă obligatoriu în fișa postului că (juristul Primăriei – n.r.) trebuie să meargă la instanță și, automat, contractele cu casele de avocatură nu vor mai avea logică și reprezentare. Practic, noi nu facem altceva decât să reușim să punem în aplicare decizia Curții de Conturi, validată de instanță”, a mai spus Claudiu Palaz.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *