Palaz jubilează: i-a venit autorizația de funcționare pentru aparatura de la Policlinica 2

Acum doi ani, Policlinica 2 a fost reabilitată complet, operațiune care a costat 23 de milioane de lei, cu scopul de a prelua o parte din activităţile de ambulatoriu ale Spitalului Judeţean Constanţa și de a da constănţenilor posibilitatea de a beneficia de servicii de radiologie, analize de laborator, planificare familială sau stomatologie gratuite.

Între timp, banii obţinuţi de Consiliul Judeţean Constanţa pentru „reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă – Policlinica 2” riscau să fie returnaţi ministerului de resort, iar asta pentru că, de la momentul semnării contractului de finanţare europeană, nu s-a reuşit punerea în funcţiune a echipamentelor medicale, care, practic, au zăcut în toată această perioadă. Vicepreședintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz a acuzat constant că a întâmpinat numai piedici în derularea proiectului. Miercuri, a venit și autorizația de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare.

24176860 1478597232253662 2761622625969494614 n

„Un pas mare pentru CJC! Bucurie pentru constănțeni, dezamăgire pentru mafioți! Acum, Policlinica 2 are dotare mai bună decât cea de la Spitalul Județean. Niște privați au avut tot timpul interesul să blocheze obținerea acestei autorizații”, a spus Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Proiectul de reabilitare şi modernizare a Policlinicii 2 a început în 2011 și s-a realizat reparaţia capitală şi modernizarea întregii clădiri la exterior şi a părţilor deţinute de CJC la interior, lucrări la structura de rezistenţă, la instalaţiile electrice şi sanitare, la instalaţiile termice şi lucrări hidro-edilitare. Astfel, ambulatoriul deţine cel mai modern mamograf din judeţ, un computer tomograf de ultimă generaţie, dar şi mai multe aparate de reabilitare medicală. Potrivit lui Palaz, a mai rămas de rezolvat doar problema canalizării, însă greul a trecut, autorizația CNCAN deblochează practic activitatea din cadrul instituției.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *