Palaz îl „tăvălește” pe procurorul Gigi Valentin Ștefan și atenționează Primăria: „Să nu se pună batista pe țambal doar pentru că în acest circuit este un nume de răsunet din Constanța!”

Cu siguranță, vor fi tensiuni mari în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța, programată pentru joi, 25 aprilie, întrucât pe ordinea de zi figurează din nou un proiect controversat. Este vorba despre oportunitatea vânzării directe a terenului din str. Pescarilor nr. 69B, în suprafață de 1.718 mp, către SC SOLID HOUSE SRL.

Dezvoltatorul imobiliar în cauză este apropiat de șeful Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța, Gigi-Valentin Ștefan, iar povestea terenului datează din 2005, când Autoritatea Navală Română, din cauza retragerii fondurilor necesare investiției, a fost nevoită să îl vândă unei societăți comerciale. SC SOLID HOUSE a cumpărat terenul în 2016 și, de atunci, avem un mare tămbălău la Constanța.

Întrucât ședința CLM ne bate la ușă și proiectul este din nou pe ordinea de zi, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a anunțat, luni, că va face toate eforturile pentru blocarea votării.

„Acea clădire este încă a statului! Nu a putut prezenta (ANR – n.r.), deși am cerut acest lucru, Hotărârea de Guvern prin care acea clădire a trecut din domeniul public al statului în domeniul privat, ca să poată urma căile înstrăinării prin diverse forme. Dacă se insistă pe acest caz, chiar dacă pare puțin delicat, prin faptul că în tot acest circuit sunt socrii procurorului Ștefan, eu cred că trebuie să facem lumină în acest sens! Când e vorba de un politician, spunem că e nelegal, iar când e vorba de un procuror, nu măsurăm cu aceeași unitate de măsură! Poziția mea este de a susține acest proiect, dar legal, vreau să văd HG prin care această clădire a fost trecută în domeniul privat și modul cum a fost înstrăinată! La această dată, ANR refuză să facă public contractul între societatea care a cumpărat acest spațiu și ANR! Este un document public, pentru că se vinde din domeniul public al statului! Sunt acțiuni în instanță prin care se solicită să se facă public acest document, dar, pe lângă asta, documentul care face lumină este HG prin care acest imobil este trecut în domeniul privat! Faptul că se insistă de către Primărie… nu este legal! Dacă se face dovada că acest imobil nu a fost preluat în mod corespunzător, legal, Primăria nu are obligativitatea să predea acest teren, ci să îl ia înapoi! Sunt convins că există și varianta clară, ca acest imobil să fie răscumpărat de Primărie la un moment dat sau trecută prin HG în autoritatea locală. Nu este problema mea că s-a cumpărat un lucru și din documentele pe care le dețin reiese că această tranzacție este nelegală, nu pot să spun cum a prezentat un coleg, un viceprimar, în ședința de comisie: „Are intabulare? Nu mă mai interesează!” Nu trebuie să gândim așa! Aceasta nu este gândirea unui om din administrație! Voi lua cuvântul în ședința publică pentru a prezenta această situație, dacă nu va fi scos de pe ordinea de zi. L-am mai rugat o dată pe domnul primar să retragă acest proiect, nu sunt de acord inclusiv consilierii PSD din comisia juridică, când au aflat despre ce este vorba au fost împotrivă și au zis că nu li s-a adus la cunoștință acest lucru! Vreau să prezint tuturor consilierilor care este situația clară a acestui obiectiv, ca nu cumva să spună cineva că au fost în necunoștință de cauză! Dacă se va constata ilegalitatea, cei care votează să răspundă!”, a explicat Claudiu Palaz.

Totodată, potrivit acestuia, nu se grăbește să acuze pe cineva, deși conflictul Palaz vs. Ștefan este unul de notorietate, însă a amintit că am formulat denunț în privința modului în care a fost preluat acest bun al statului.

„Deocamdată nu acuz, în acest circuit civil al tranzacției se găsesc și socrii procurorului Ștefan. Eu nu l-am acuzat deloc pe procurorul Ștefan, dar să nu se pună batista pe țambal doar pentru că în acest circuit este un nume de răsunet din Constanța. Toată lumea trebuie să fie tratată la fel! La un moment dat, pentru că acest obiectiv avea o clauză de a fi terminat și abia după aceea putea să fie dat către ANR, a fost o pauză în care nu s-a mai plătit această concesiune, s-a încercat o repunere în termen și s-au obținut în instanță plăți retroactive către Primărie, după care au venit să ceară terenul spre cumpărare. Deocamdată, atâta timp cât am votat un PUZ acum câțiva ani, pot să îți dau terenul după ce finalizezi construcția! Problema lor este că ei sunt ținuți la această dată de acest PUZ care prevede spații cu destinație de birouri. Dacă vor cumpăra acest teren, vor modifica și vor transforma în cu totul altceva! (…) La această dată, am formulat denunț în privința modului în care a fost preluat acest activ bun al statului român de către o societate privată! (…) Vom cere retragerea de pe ordinea de zi sau vom vota împotrivă dacă se va insista rămânerea pe ordinea de zi de către inițiatori”, a mai spus Palaz.

Proiectul de hotărâre este disponibil AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.