Palaz îl încolțește pe prefect în privința camerelor video din sediul CJC: „Angajații sunt de acord să fie monitorizați?”

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a demarat, luni, runda a doua de tensiuni cu prefectul Adrian Nicolaescu, în privința camerelor de supraveghere, instalate recent în Palatul Administrativ.

Palaz dorește ca prefectul să explice dacă are acordul angajaților pentru montarea sistemelor de monitorizare video.

CITEȘTE ȘI:

Prefectul iar a călcat „pe bec”. Palaz îl trage de urechi: „De ce angajații unei instituții publice sunt monitorizați video?”

Zilele trecute, mai multe dispozitive de supraveghere au apărut la etajele I și II ale Palatului Administrativ, unde funcționează și birourile Consiliului Județean Constanța.

„Solicit expres, pe cale oficială, Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal să verifice dacă Instituția Prefectului a respectat obligația de informare prealabilă a angajaților cu privire la supravegherea video realizată de instituție și dacă a fost obținut consimțământul expres al acestora, așa cum prevede art. 8 din Decizia nr. 52/2012. De asemenea, solicit Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal să verifice daca Instituția Prefectului a transmis în prealabil către această Autoritate o notificare cu privire la efectuarea prelucrării datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, conform articolului 22. alin. (1) din Legea nr 677/2001. În mod oficial, solicit reprezentanților Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal să verifice dacă au fost îndeplinite, în prealabil, toate obligațiile prevăzute de Legea 677/2001”, a subliniat Claudiu Palaz.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *