Palaz: „Cer conducerii Spitalului Județean rezilierea de urgență a contractului de prestări servicii cu firma care livrează alimente către pacienți”

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz,  având în vedere neregulile constatate de OPC la firma care livrează mâncare pacienților internați în „Spitalul Județean de Urgență Sf. Andrei” Constanța și anume faptul că această firmă a fost găsită cu o cantitate foarte mare de produse expirate, ce urmau să fie preparate pentru pacienți, cere de urgență conducerii Spitalului Județean rezilierea contractului de prestări servicii cu firma care livrează alimente către pacienții unității spitalicești!

„Este inadmisibil ca astfel de lucruri să se întâmple în cadrul domeniului sănătății! Incredibilă este poziția patronului SC Arimex Comexim 2000 SRL, care se scuză și face menținunea că este prima dată când livrează produse expirate! Și că vinovat este magazionerulDomnule patron, dumneavoastră ați consuma produsele alimentare expirate pe care le livrați bolnavilor?! Sunt sigur că NU! Bătaia de joc a acestui impertinent arată susținerea și siguranța că el se află sub protecția anumitor șefi din cadrul Spitalului Județean Constanța. Personal am semnalat în presă nereguli ale modului în care firma menționată deține un spațiu al CJC, în care își desfășoară activitatea, plătind o sumă derizorie către „Spitalul Județean de Urgență Sf. Andrei” și anume aproximativ 200 lei/lună. Nu trebuie să mai tolerăm astfel de incidente care se pot transforma în adevărate catastrofe pentru bolnavii internați în spital, care sunt cei mai vulnerabili! Este incredibilă „liniștea” cu care a fost tolerat subiectul de către liderii politici locali, care au tăcut și nu au luat poziție față de „șmecherul care livrează intoxicații alimentare pentru bolnavi!” Mă delimitez de acest fenomen și cer public să se rezilieze de urgență contractul cu această firmă și să fie trași la răspundere cei care ar fi trebuit să organizeze din timp licitația pentru livrarea de alimente către bolnavi, care, din neglijență sau pentru că au „combinații” cu această firmă, nu au făcut acest lucru. Faptul că nu s-a ținut licitația și s-a prelungit un contract avantajos pentru o firmă care „livrează produse expirate”, nu face altceva decât să mă gândesc că acele persoane din „Spitalul Județean de Urgență Sf. Andrei”, au niște avantaje materiale substanțiale! Consider că nu trebuie să ne limităm doar la o mustrare a celor care au greșit și să spunem „asta e”, deoarece lucrurile sunt foarte grave! Domnilor, în Sănătate nu greșești decât o dată! Și atunci cu efecte dezastruoase!”, a spus Claudiu Palaz.

Amintim că, zilele trecute, sute de kilograme de mâncare și ingrediente expirate au fost descoperite de inspectorii Protecției Consumatorilor la Spitalul Județean Constanța.

Hrana era destinată pacienților internați în unitatea medicală, potrivit directorului CJPC Constanța, Horia Constantinescu, și era furnizată de SC Arimex Comexim 2000 SRL.

Inspectorii OPC au găsit carne expirată care urma să fie prăjită și dusă bolnavilor, peste 500 kilograme de făină expirată încă din luna mai și biscuiți al căror termen de valabilitate era 2016.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *