Palaz candidează pentru funcția de PRIMAR al Constanței: „După mine, rămâne ceva în urmă pentru constănțeni. Ceilalți candidați sunt niște… tăvăliți!”

Președintele PMP Constanța și vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz, a vorbit vineri pentru prima dată despre mobilizarea popularilor pentru alegerile locale și va candida… pentru funcția de primar al municipiului. În cadrul unei discuții cu Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP, la Interviurile PMP, Palaz a arătat că activitatea sa din cadrul CJC dar și dinainte de 2016 îl recomandă să continue activitățile politice, care au salvat Constanța.

„Am reușit să salvăm Constanța, să o aducem la într-un stadiu normal. Ce am făcut până acum sunt lucruri pentru municipiu, pentru constănțeni. Probabil beneficiază și județul, dar pe municipiu am vrut să vadă constănțenii că știu să fac lucruri pentru ei. (…) Am făcut lucruri reale, nu povești electorale. Este timpul nu doar să promitem, eu cel puțin pot spune că am făcut lucruri. Ceilalți, dacă vor accepta vreodată, o dezbatere – dar nu prea cred că au curaj cu mine, nu am să accept acea dezbatere decât dacă sunt în stare să-mi arate un lucru făcut pentru constănțeni. Nu e normal să dormi patru ani și doar să faci o politică negativă, o poziție negativă, să critici administrația, fără să dai puterea exemplului. Eu sunt mândru de acest lucru, pentru că nu i-am dezamăgit (pe constănțeni – n.r.), mă înclin în fața lor, constănțenii au avut încredere în mine, mi-au dat acest vot și m-au trimis în Executiv și am făcut lucruri pentru ei, așa cum am făcut de fiecare dată când am ocupat o funcție publică, după Palaz rămâne ceva în urma lui, pentru constănțeni. Nu știu câți candidați au curaj să spună acest lucru. Dacă îi trecem în revistă, toți sunt niște „tăvăliți”, dar asta vedem mai departe…”, a spus Claudiu Palaz.

Referitor la actuala administrație a municipiului, condusă de PSD, Palaz a arătat că acordă o notă onorabilă, însă a continuat asediul  împotriva competitiorilor politici, în special PNL și a promis că atunci când va veni vremea va scoate scheleții din dulapul fiecărui candidat.

„Abordarea mea în campania aceasta o să fie pe construcție și pe lucruri făcute, pentru că nu este ușor să bați un primar în funcție, mai ales că în perioada aceasta s-au accesat și fonduri. Nu cred că este o administrație de 10, cred că este de 7-8, onorabilă, pentru administrația locală. Se puteau face lucruri și mai bune. Noi, PMP, am reușit să menținem un echilibru în Constanța și multe lucruri pe care le face la ora asta administrația locală sunt trecute cu votul PMP din Consiliul Local. Dacă nu am fi fost cerebrali și colegii mei de la municipiu – Secil Cantaragiu, Alexandru Zabara și Cătălin Papuc – nu ar fi fost cerebrali, blocam foarte multe lucruri doar de dragul de a bloca, așa cum am pățit la județ. Am analizat ce este bine pentru constănțeni și am susținut aceste lucruri, chiar dacă am fost blamați că s-a aprobat, că nu s-a aprobat un PUD, întrebarea este: de ce s-a ajuns la aceste retrocedări? Unde erau consilierii PNL  – care ne critică – la acea vreme sau care erau în CL și votau cot la cot cu Mazăre. Nu e normal, astăzi, deposedezi un proprietar de teren, când tu faci ca pompierul piroman: ți-am dat foc și dup-aia vin și spun ce băiat de treabă sunt eu! Abordările astea în Constanța și în România trebuie să înceteze, trebuie să mergem pe construcție. Consider că este necesară o bătaie și o critică constructivă, în care să arătăm că Palaz a făcut lucruri. Care este principalul contracandidat al lui Făgădău? Cine poate să vină dintre toți ceilalți cu lucruri făcute pentru constănțeni? Toți ceilalți nu au făcut decât scandaluri. Nu suntem virgine politice, am posibilitatea și știu să pun pe tapet lucruri negative de contracandidați când se va ajunge acolo! (…) Au schelete în dulap toți cei care sunt pe piață la această dată din partea partidelor care sunt reprezentate în Parlament, mari și sunt oameni ai mogulilor sau sunt marionete. La mine e un defect: nu are nimeni telecomandă în Constanța pe mine, sunt pe sabia mea, pe munca mea și a colegilor mei”, a mai spus Claudiu Palaz.

Pentru Primăria Municipiului Constanța, se vor duela primarul în funcție Decebal Făgădău (PSD); Vergil Chițac din partea PNL, Stelian Ion din partea Alianței USR – PLUS, Claudiu Palaz (PMP), Mircea Titus Dobre (PRO România), Anton Traian-Antoniadis (Uniunea Elenă din România), Horia Constantinescu (PPU), Tudorel Chesoi (Alianța Național Țărănistă), Corina Martin (PER), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent), Mohammad Murad (independent) și dr. Reșit Ayla (independent). 

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *