Palaz: „Autoritățile române nu fac Unirea cu Republica Moldova DE FRICĂ! Europei ar trebui să i se aducă la cunoștință că am făcut-o, nu să o facă ea!”

Europarlamentarul Traian Băsescu a avut marți noapte o intervenție în plenul Parlamentului European, pe tema legată de situația politică a Republicii Moldova.

„Nu știm unde e esența problemei Republicii Moldova. Problema Republicii Moldova este că nu știe care îi este viitorul. Uniunea Europeană refuză să îi dea perspectiva aderării mai devreme sau mai târziu, atunci când va fi pregătită. Republica Moldova este în zona gri și nici un politician din Republica Moldova nu poate spune românilor de acolo care e viitorul acestei țări aflată între Ucraina, Transnistria controlată de Moscova și frontiera UE. Concluzie: dați perspectivă europeană Republicii Moldova. Altfel, va rămâne așa cum este o lungă perioadă de timp”, a spus Traian Băsescu, concluzionând cu faptul că „Unirea cu România nu este treaba Uniunii Europene, ci a României”.

CITEȘTE ȘI:

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, este de acord cu europarlamentarul și consideră că România nu inițiază demersurile de Unire cu Republica Moldova… de frică.

„Este numai a României! Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă! Dacă nu vrem noi, cum să vrea Europa? Mai întâi este treaba României… Dar, nu suntem în stare și nu avem curaj să demarăm un referendum sau să ratificăm cele două acte în Parlament. De frică nu vor autoritățile române să inițieze demersurile! În general, de frica rușilor. Depinde de cum vezi lucrurile (dacă sunt rușii de speriat – n.r.), dar este strict o problemă a suveranității unui stat și atâta timp cât noi ne dorim asta nu ar trebui să ne fie frică de nimeni din exterior! Până la urmă, nu vrem altceva decât să aducem Basarabia acasă și Europei trebuie doar să i se aducă la cunoștință că s-a făcut Unirea, nu neapărat să facă Europa Unirea!”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.