Palaz, atac la liberali: „Să doneze sediul către CJC!”

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, anunță că a depus marți un proiect de hotărâre prin care solicită Consiliul Județean Constanța să aprobe… atribuirea în folosință gratuită din partea PNL Constanța a spațiului situat în str. Lahovari, nr. 2A.

„Spațiul solicitat spre folosință gratuită este necesar pentru desfășurarea de activități administrative (birouri) de către Teatrul de Stat Constanța, spațiu ce a avut destinația de sediu de partid PNL”, precizează reprezentanții PMP Constanța.

În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Palaz insistă la liberali să cedeze unul din cele două sedii pe care le deține:

„Consider că este timpul ca PNL Constanța să facă ceva pentru instituțiile de cultură constănțene și un prim pas ar fi ca PNL să renunțe la cei 2.200 euro/lună pe care îi primește drept chirie pentru spațiul aminitit mai sus de la Consiliul Județean Constanța!!! Nu cred că este un capăt de țară ca PNL să accepte să ajute Teatrul de Stat Constanța și să nu-l mai jupoaie financiar de 2.200 euro lunar. Este imoral ca un partid politic ca PNL care are deja un sediu dat de către Primăria Constanța pentru care plătește o chirie modică pentru o suprafață de aproape 300 mp, să profite de pe urma banilor publici și să pretindă chirie de la Consiliul Județean Constanța pentru un alt spațiu (cel din strada Ion Lahovari, nr 2A) al cărui deținător este. Propun ca PNL să cedeze spațiul de pe str. Traian, înapoi Primăriei Constanța și să se mute în cel pe care-l închiriază, de pe str. Ion Lahovari, sau să-l atribuie pe cel din urmă, Teatrului de Stat Constanța spre folosință gratuită”, a spus Palaz.

De partea cealaltă, liberalii au refuzat să comenteze inițiativa PMP-iștilor și, evident, va urma o ciocnire în acest sens în cadrul dezbaterilor din Consiliul Județean. Totodată, având în vedere faptul că anul acesta vor avea loc două campanii electorale, liberalii vor trebui să decidă dacă vor extinde contractul cu Teatrul de Stat sau îl vor folosi pentru staff la europarlamentare și prezidențiale sau… vor pierde lupta în CJC și vor dona sediul.

Teatrul de Stat Constanța a închiriat sediul de la PNL în septembrie 2018, iar contractul este valabil până pe 28 februarie a.c., cu posibilitate de prelungire. Termenul de încetare a contractului bate la ușă, așa că Palaz și-a găsit momentul. Despre fostul sediu al PDL Constanța din str. Ion Lahovari nr. 2A, aflat în proprietatea PNL după procesul de fuziune, s-a speculat foarte mult după campaniile electorale din 2016 și, după cum vedem, va deveni subiect de dispută și la următoarele. Pentru o scurtă perioadă, a funcționat ca sediu al organizației municipale, acolo desfășurându-și activitatea senatorul Vergil Chițac, până să plece din PNL, apoi George Muhscină, până când acesta s-a retras din funcție.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.