Spread the love

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a înaintat o solicitare zilele trecute cu măsuri preventive care ar trebui aplicate transportului de călători în județul Constanța. Per ansamblu, Palaz a solicitat ca, pe perioada stării de urgență, operatorii publici și privați de transport de persoane să dezinfecteze periodic autovehiculele și să fie respectată distanțarea socială de 1,5 m, conform ordonanțelor militare.

Propunerea lui Palaz a fost supusă votului în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, din 31 martie. În ciuda faptului că prefectul George Niculescu nu s-a opus fățiș, soarta propunerii a fost grea în dezbaterea și votul final al celorlalți membri ai CJSU.

Președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a propus amânarea proiectului pentru o următoare ședință, însă solicitarea a fost respinsă la vot, iar tonul respingerii a venit de la inspectorul șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu. Acesta a precizat că se derulează, la nivelul județului, controale riguroase în acest sens, astfel că propunerea lui Palaz nu ar avea… obiect, însă nu s-ar opune participării reprezentanților CJC, ca voluntari, în echipele de control ale IPJ. În final, propunerea lui Palaz a fost respinsă, nu mai puțin de 12 membri votând împotrivă. De asemenea, nu este exclus ca lobby-ul transportatorilor să fi avut efect asupra rezultatului votului.

Cu acest prilej, Palaz a luat foc și a solicitat tuturor membrilor CJSU poziția lor și modul cum au votat față de măsurile de prevenție legate de aplicarea acestora în mijloacele de transport în comun din județul Constanța.      

„Consider că votul acestor membrii în CJSU este un vot care trebuie să fie argumentat și unul profesionist al fiecărei instituții pe care o reprezintă. O abordare de genul “asa vreau eu” sau o abordare politică în acest organism (CJSU) nu este corectă și este în defavoarea cetățenilor, mai ales când este vorba de sănătatea acestora! În astfel de situații transparența decizională are caracter de LEGE! Nu te poți juca cu sănăntatea oamenilor si să-ți exprimi votul NEARGUMENTAT PROFESIONAL, mergând după un principiu al votului politic al autorităților de acest gen (Parlament-Consiliul Judetean- Consiliul Local). Sper că membrii acestui comandament care nu au susținut aceste măsuri clare și constructive de prevenție pentru sănătatea constănțenilor să își argumenteze votul dat și poziția de nesusținere a măsurilor propuse de subsemnatul. Fac precizarea că președintele CJSU, Prefectul, a susținut aplicarea măsurilor de prevenție pentru cetățeni în mijloacele de transport în comun. Domnilor din CJSU nu mai faceți politică! În CJSU trebuie să luați decizii transparente pentru cetățeni!”, a transmis Palaz.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *