Palaz a luat foc: „Sunt sătul de angajați incompetenți, care încalcă legea! Nu mai au ce explicații să dea conducerii Consiliului Județean. Există două soluții: DEMISIA sau DEMITEREA, azi!”

UPDATE

Lucian Giurcă și-a dat demisia, luni, din funcția de director al Direcției județene de Pază. Atribuțiile vor fi preluate de Sebastian Rancichi, cel puțin până la următoarea ședință de Consiliu Județean (28 iulie a.c.), când se va decide cine va asigura interimatul.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Claudiu-Iorga Palaz, președinte PMP Constanța, referitor la incidentul în care au fost implicați angajați ai Direcției Județene de Pază, direcție aflată în subordinea Consiliului Județean, face, luni, următoarele precizări:

„Mă delimitez față de comportamentul inadecvat al acestor angajați ai Consiliului Județean, angajați ”moșteniți” de la vechea conducere a instituției și solicit de urgență demisia de onoare, pe care o aștept în cursul zilei de azi, de la cei implicați în conflict. Este inadmisibil ca persoane care poartă uniformă și care ar trebui să respecte legea, protejând cetățenii, să procedeze contrar celor menționate. În condițiile în care avem personal din instituții ale statului care plătesc cu viața făcându-și datoria, alții, tot purtători de uniformă, să umble beți și să se comporte ca în filmele cu gangsteri, făcând uz de replici ale armelor reale, intimidând cetățenii. Dacă într-adevăr persoanele implicate în acest conflict mai au un pic de onoare și respect față de uniforma pe care o poartă, să își dea demisia de urgență azi, chiar dacă acest lucru ar însemna ca Direcția Județeană de Pază să rămână fără întreaga conducere. Sunt sătul de angajați incompetenți, care încalcă legea și care se ascund în spatele acesteia, pretinzând că demiterea lor se face cu mare greutate. Nu mai au ce explicații să dea conducerii Consiliului Județean și nu mai avem de ce aștepta finalitatea anchetelor administrative. În cazul angajaților implicați în accidentul amintit, există doar două soluții: DEMISIA sau DEMITEREA, azi”, a spus Claudiu Palaz.

Șeful Direcției de Pază a Județului Constanța, Lucian Giurcă, a ajuns în atenția polițiștilor după ce a fost reclamat că, dintr-o mașină, amenința trecătorii cu o armă. Ar fi tras și câteva focuri în aer. Oamenii legii s-au lămurit rapid: și directorul dar și șoferul lui erau în avansată stare de ebrietate.

Șoferul Valentin Oprică este cercetat penal conducere sub influența băuturilor alcoolice, și amendat cu 3000 de lei pentru obstructionarea politiei. Directorul Lucian Giurcă a fost amendat cu 2000 de lei iar arma de airsoft i-a fost confiscată.

Președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a precizat că astăzi va demara o anchetă administrativă, urmând să se ia măsuri împotriva celor doi angajați.

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*