Palaz a intrat în război cu SPIT: „Nu mă interesează că e vorba de Ionuț Barbu sau Gabriel Comănescu, dacă închirierile s-au făcut nelegal nu vom sta cu mâinile în sân”!

Deranj mare la Serviciul Public de Impozite și Taxe al municipiului Constanța, instituție care ține cu dinții de taxa de liniște, anulată definitiv recent de instanță și pe care instituția ar vrea să o reintroducă. Și nu este singura problemă. Asupra unor închirieri nelegale planează niște suspiciuni și președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, anunță că va verifica activitatea directorului SPIT Constanța, Virginia Uzun.

Claudiu Palaz, în urma consultărilor cu echipa de consilieri locali ai PMP, Secil Cantaragiu, Cătălin Papuc și Alexandru Zabara, consilieri ce „au prezentat poziția dictatorială a doamnei Virginia Uzun, director executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța”, solicită ca în cadrul următoarei ședințe a Consiliului Local Municipal „să fie constituită o comisie formată din consilieri locali ai tuturor partidelor, consilieri care să analizeze și să verifice activitatea directorului SPIT Constanța, Virginia Uzun și a modului în care au fost încheiate contracte de închiriere a unor spații comerciale private pentru desfășurarea activităților SPIT”.

PMP Constanța face precizarea că Primăria Constanța deține spații comerciale în care se poate desfășura în bune condiții activitățile SPIT, nefiind necesară închirierea unor spații private.

„A fost chemată de consilieri pentru anumite explicații și poziția dumneaei nu a fost una de colaborare, pur și simplu a ignorat cele trei comisii, ceea ce nu este un lucru normal. Prima dată nu s-a prezentat, i s-a dat o amânare, am fost indulgenți. Este o normalitate ca un funcționar sau un angajat al Primăriei să fie chemat pentru a da lămuriri în anumite probleme. Este ca și cum un ministru ar fi chemat să dea explicații în fața Parlamentului, la nivel micro de data aceasta. Trebuie să înțeleagă angajații Primăriei și ai CJ-ului că sunt obligați să dea curs acestor invitații ale consilierilor locali și județeni! Atitudinea lor de „cine ești tu, mă?” nu trebuie să aibă loc, nu onorează funcția publică pe care o dețin aceștia. Atitudinea doamnei  Virginia Uzun a fost de genul acesta în comisii, iar consilierii noștri au ridicat această problemă. Au fost niște discuții legate de modul în care s-au făcut aceste contracte de închirieri. Au mai fost discuții legate de taxa de liniște, care trebuie scoasă de pe ordinea de zi, pentru că un consilier a câștigat în instanță anularea acesteia și nu mai trebuie reintrodusă. Taxa de liniște ca oportunitate a fost scoasă, punct, nu mai trebuie să se regăsească pe ordinea de zi! Șmecheria asta pe care a avut-o administrația Mazăre și care văd că e preluată de o parte din angajați a anulat hotărârea prin care se impunea vechea taxă și poate fi reintrodusă! Nu! S-a anulat hotărârea, înseamnă că ea e nelegală! Și trebuie scoasă! Era normal ca funcționarul public să înțeleagă de ce se face respectivul amendament la noile taxe și impozite”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Contractele de închiriere, luate la puricat

Potrivit președintelui PMP Constanța, există niște nereguli și în privința închirierii unor spații, evident „contracte cu dedicație” din partea Primăriei. Palaz susține că va cerceta și această zonă și indiferent de numele celui aflat în spatele acestei povești nu va sta „cu mâinile în sân”.

„Noi ne dorim să aflăm cum au fost încheiate acele contracte și, de acum încolo, orice contract de închiriere va trebui să aibă avizul Consiliului Local. Dacă lucrurile sunt așa cum bănuim, că s-au încheiat fără niște aprobări, eu zic că nu prea sunt legale. Să sperăm că sunt doar bârfe și nu s-a ajuns la acest nivel… Închirierea spațiilor pentru SPIT de către Primărie… sunt interese! Când ai spații de la RAEDPP, în care poți să ai chirii mici, nu poți să le închiriezi unor terți și tu să închiriezi altor terți, adică acolo unde SPIT la ora asta nici nu avem spații de parcare și nu este în regulă și nu mă interesează că e al lui Ionuț Barbu, că nu e al lui Ionuț Barbu, că el al lui Gabriel Comănescu sau nu e al lui Gabriel Comănescu. E legal sau nu e legal? Atât mă interesează și dacă nu e legal nu vom sta cu mâinile în sân, să ne înțelegem!”, a mai spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.