Palaz a făcut DENUNȚ la Parchetul General și a luat foc pe Consiliul Local: „TOȚI CONSILIERII vor fi citați ca martori! Au votat în cunoștință de cauză!”

Ședința ordinară de joi a Consiliului Local Municipal Constanța a început într-un mod inedit: vicepreședintele Consiliului Județean, Claudiu-Iorga Palaz, a făcut o adevărată pledoarie, pentru a-i ruga pe consilierii locali să amâne măcar, dacă nu să respingă, un proiect de hotărâre controversat.

Este vorba despre proiectul privind oportunitatea vânzării directe a terenului din str. Pescarilor nr. 69B, în suprafață de 1.718 mp, către SC SOLID HOUSE SRL.

Dezvoltatorul imobiliar în cauză este apropiat de șeful Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța, Gigi-Valentin Ștefan, aflat în conflict cu Claudiu Palaz.

„Situația sau istoricul acestei clădiri este că a fost cumpărată de la fostul IPMLC, existând atunci o HG prin care a fost trecută în domeniul public. Ne aflăm în al doilea caz Belina! Am făcut denunț la Parchetul General legat de modul în care a fost cumpărat această clădire și este o anchetă în desfășurare! Nu există o HG prin care a fost trecută din domeniul public al statului în domeniul privat, ca să fie înstrăinătată, iar ANR a refuzat să ne comunice contractul de vânzare-cumpărare prin care această clădire a fost înstrăinătată către societatea care a fost cumpărătoare! Ne aflăm în cazul vânzării unui bun al statului către un privat, nu cred că trebuie să ne intimidăm că de-a lungul contractelor succesive de vânzare-cumpărare se află socrul procurorului general din Constanța, Ștefan Valentin! Trebuie să dați votul respectând legea! Până la rezolvarea acestui caz și când legea își va spune cuvântul, este bine ca acest proiect să fie măcar amânat! Toată lumea este egală în fața legii, indiferent că sunt politicieni, cetățeni sau procurori!”, a spus Palaz, în startul ședinței.

Povestea terenului datează din 2005, când Autoritatea Navală Română, din cauza retragerii fondurilor necesare investiției, a fost nevoită să îl vândă unei societăți comerciale. SC SOLID HOUSE a cumpărat terenul în 2016 și, de atunci, avem un mare tămbălău la Constanța.

Consilierii locali nu au ținut prea mult cont de rugămințile lui Palaz, în afară de cei trei consilieri ai PMP și de independentul Andrei Popescu, astfel proiectul a fost adoptat cu 22 de voturi pentru și patru împotrivă.

În opinia lui Palaz, cei 22 au făcut o gravă eroare, care… îi va costa:

„Nu există HG prin care să se facă dovada! Am făcut denunț la Parchetul General și o să atașez și procesul verbal de la ședință și, dacă va fi cazul, voi cere să fie citați ca martori toți consilierii locali! Așa este normal! Erau în cunoștință de cauză când au votat!”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Proiectul de hotărâre este disponibil AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.