Palaz a depus plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva secretarului general al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România. „Opriți-vă cu șmecheria!”

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a înaintat miercuri o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva domnului Gabriel Lucian Bălan, în calitate de secretar general al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere, faptă prevăzută de art. 238 din Noul Cod Penal.

Motivul formulării plângerii împotriva acestuia îl reprezintă refuzul lui Gabriel Lucian Bălan de a restitui bunurile ce aparțin Consiliului Județean Constanța, bunuri pentru care nu mai deține nici un titlu, pentru simplul motiv că „nu are timp”.

Având în vedere că persoana menționată cauzează în mod continuu pagube instituției Consiliului Județean, consider că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de abuz de încredere. Este inadmisibil ca la un asemenea nivel, șmecheri apropiați ai fostei grupări Mazăre – Constantinescu să se creadă ca în vestul sălbatic și pur și simplu să ”tâlhărească”  Consiliul Județean de bunurile acestuia. Contractul prin care avea folosință gratuită a bunurilor Consiliului Județean a fost reziliat la propunerea subsemnatului, iar Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România a fost notificată să predea bunurile (dotări salvamari) către Consiliul Județean, urmând ca aceste bunuri să fie date în mod direct Primăriilor și firmelor care prestează acest serviciu (salvări de vieți omenești) și nu discreționar, după bunul plac și pe pile, cum a facut-o până acum această asociație a scafandrilor. „Băieții deștepți” ai orașului, apropiați fostei administrații, trebuie să înțeleagă că lucrurile trebuie să intre în normal și administrațiile să funcționeze. Nu voi tolera astfel de atitudini, care duc la prejudicierea județului și, implicit, a buzunarelor constănțenilor, din partea unei firme de casă. Sunt convins că instituțiile statului își vor face datoria, iar prejudiciul cauzat de Gabriel Lucian Bălan, care s-a opus predării bunurilor Consiliului Județean Constanta, va fi recuperat în totalitate de la acesta”, a spus Claudiu Palaz.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.