Spread the love

Spectacolul eveniment „Ovidius in love”, de Alexander Hausvater, este parte a concursului bimilenar Ovidius, anul acesta Constanța marcând sesiuni științifice și evenimente de amploare dedicate împlinirii a 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso.

Joi, la Teatrul de Stat Constanța, organizatorii spectacolului „Ovidius in love” au explicat în detaliu aspectele piesei.

„A durat un an de zile până să punem pe picioare acest proiect și să-l aducem în fața publicului. Echipa proiectului este compusă de Alexander, cel care cunoaște toată povestea legată de Marin Mincu și Ovidius”, a spus directorul instituției, actrița Dana Dumitrescu.

Prezent la conferința de joi, Alexander Hausvater și-a exprimat dorința ca tinerii să revină la teatru, întrucât acesta este „un fenomen istoric”, menit să „răspundă la ceea ce se întâmplă zi de zi în cotidian”.

„Teatrul este un fenomen istoric, care trebuie să reacționeze ca o instituție vie față de cotidian, în sala în care teatrul se găsește. Sala se numește România, în care la fiecare zece minute se întâmplă ceva de necrezut, într-o politică absolut de necrezut, într-o situație în care omul are nevoie de principii, de modele, pentru că altfel suntem conduși de hoți, mârșavi, mincinoși. Teatrul trebuie să răspundă la acest lucru și să spună că există în noi oameni buni, inteligenți, cu imaginație. Orice proiect făcut de un artist, astăzi, trebuie să fie despre iubire, ceva pozitiv și să spună oamenilor din Constanța și restului României că fiecare din noi este un potențial constructiv, neutilizat. Nefiind utilizat, lăsăm mârșavii să ne conducă. Astfel, „Ovidius in love” este despre necesitatea schimbării! (…) Consider că România a început o Revoluție în 1989 dar care continuă! Este mișcare și, într-o zi, ceva se va schimba. Despre asta vorbim: un spectacol care trebuie văzut din punct de vedere al reflexiei și al gândirii de sine! Marin Mincu, pe care am avut marea bucurie să îl cunosc înainte de a deceda, îmi spunea că voi face Ovidiu, eu doar știam un Ovidiu lamentabil, care regretă, nu prea eram interesat. Eram interesat, după două-trei pahare de vin roșu foarte bun, de a înțelege că noi suntem capabili să ne schimbăm! Mincu, unul din marii scriitori ai României, total neapreciat de marile organe ale politicii române, a ajuns să înțeleagă, după ce a căutat în natura românului, că românul își ascunde potențialul de revoltă, de reformă, dar îl are. Cu ajutorul unui grup de actori, din acest teatru sau din alte părți, visăm la un proiect care îmbină toate cercurile teatrale, de la muzică la mișcare, la imagine, pentru a povesti într-un mod diferit o poveste diferită. Mă adresez oamenilor din Constanța, aș fi foarte supărat pe o mamă care nu alege ca copilul ei să vadă un spectacol sau o generație care nu înțelege că e de datoria generației lor să aducă copiii la teatru. Tineretul, copiii României nu mai vin la teatru…”, a spus Alexander Hausvater.

Distribuția este următoarea:

Ovidiu ………………………………………………………………………………..Constantin Florescu

Aiia…………………………………………………………………………Georgiana Mazilescu (Leca)

Medeea…………………………………………………………………………………………….Mara Opriș

Paulus…………………………………………………………………………………….Marian Adochiței

Narator, Căţelul Imperator…………………………………………………………..Georgiana Rusu

Narator,Saltimbanc,Circar…………………………………………………………….Cristian Osoloș

Zeiţa Baiia,Animal,Victimă,Păpuşă………………………………………..Laura Iordan Adrian

Narator,Marinar,Femeie romană,Oloagă,Femeie getă………………….Florina Stănculeț

Narator, Femeie getă,Bârfitoare,Bătrana………………………………………….Laura Crăciun

Narator,Marinar,Mireasă,Oarbă,Femeie romană,Circar………………………Alina Manțu

Narator,Marinar,Circar…………………………………………………………………Cosmin Mihale

Zamolxis,Dacian,Roman………………………………………………………….Adrian Dumitrescu

Narator,Circar,Cântăreaţă,soţia lui Ovidius……………………………………Maria Teișanu

Narator,Preotul,Soldat roman,Cerb…………………………………………………..Norbert Boda

Narator,Soldat,Bătrânul…………………………………………………………………..Robert Danci

Narator,Marinar,Femeie,Nebuna satului,Femeie romană,Femeie getă…Diana Vieriu

Narator,Căprioară,Femeie getă……………………………………………………..Diana Orezeanu

Narator,Femeie getă,Bârfitoare……………………………………………………….Iulia Mihalcea

Narator,Gravidă,Femeie getă……………………………………………………Cristina Munteanu

Narator,Soldat roman,Soldat tomitan,Crucificat……………………………………Ionuț Rusu

Narator,Marinar,Cerb,Casă,Sacrificat,Negustor……………………..Alexandru Medveghi

Narator,Mester olar,Bărbat cor………………………………………………………..Teodor Marcu

Narator,Marinar,Mort,Trădător…………………………………………………….Alexandru Iacov

Narator,Soldat roman,Mire……………………………………………………………….Răzvan Radu

 

Scenografia : Maria Miu

Muzica: Mircea Kiraly

Coregrafia: Lorant Andras

Manager de proiect/Director general,

Dana Dumitrescu

Spectacolul va avea loc între 30 noiembrie și 17 decembrie a.c., de la 19:00, la Teatrul de Stat Constanța, alte detalii despre eveniment fiind disponibile AICI și AICI!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *