Ovidiu Cupșa s-a supărat și vrea TVR Parlament: „Să fie transparență!”

Consilierul județean al PNL, Ovidiu Cupșa, s-a supărat, marți, nevoie-mare și pledează pentru TVR Parlament, după modelul britanic al BBC Parliament, care transmite live din Parlamentul Regatului Unit.

„Pai, daca „politicienii sunt corupti”, „medicii sunt spagari”, „profesorii sunt dezinteresati”, „justitia e stramba”, „oamenii de afaceri sunt hoti”, „presa e vanduta” s.a.m.d. atunci noi – aia cinstitii! – care mai suntem, de fapt?”, susține Ovidiu Cupșa, care consideră că transmisiile și comentariile posturilor consacrate de știri ne împiedică „sa ne formam o parere personala noi cu mintile din dotare”.

„A cam trecut vremea de cand cascam ochii la televizor avid de orice marunta noutate politica, dar nici nu pot coaliza cu cei care cred ca e „cah!” tot ceea ce tine de ea. Pozitiile gen: „nu ma intereseaza!”, mi se par paguboase mai ales pentru cel care le adopta, caci in final ajunge la mana altora si ii lasa pe altii sa decida pentru ei. Nu pot sa cred ca trebuie sa stam „nemuritori si reci” de-o parte si sa consideram ca toate greselile trebuie decontate in dreptul altora, in timp ce fiecare dintre noi, luat individual se considera „onest, muncitor si plin de calitati”. Pai, daca „politicienii sunt corupti”, „medicii sunt spagari”, „profesorii sunt dezinteresati”, „justitia e stramba”, „oamenii de afaceri sunt hoti”, „presa e vanduta” s.a.m.d. atunci noi – aia cinstitii! – care mai suntem, de fapt? (…)Si gandind eu asa democartic, ma straduiam ieri sa vad impreuna cu un prieten si coleg dezbaterea dintre Premier si niste domni care pareau ca nu inteleg prea bine romaneste, cand… hop!… stiri… iar ceva dezbateri … breaking news… dezbateri… stiri…! In final ne-am lasat la mana comentariilor televiziunilor, ca n-aveam cum urmari in direct ce se intampla, ca sa ne formam o parere personala noi cu mintile din dotare. Pe seara… iaca si Oprea! – salvat de ancheta, ca de!… merita dansul mai multa imunitate decat omul de rand. Cautam in stanga si in dreapta sa vedem si noi care au fost senatorii care l-au scapat, ca doar pe unii i-am votat si vor veni din nou sa ne ceara votul… dar degeaba, doar cateva nume fara legatura cu circumscriptiile ce ne interesau. Si, bodoganind noi asa, cu prietenul meu, cum ca „dom’le ar trebui sa ne lase sa vedem ce zic aia, nu sa ne explice moderatorii!”, ne amintim ca furam (imperfectul de la a fi! :))) noi in Parlamentul Marii Britanii, care fiinteaza de pe vremea lui Cromwell si ca vazuram noi ca baietii aia au descoperit reteta transparentei perfecte: BBC PARLIAMENT. (…) Si am decretat noi pe loc ca „bai, ar trebui sa aiba si Parlamentul Romaniei un TVR PARLAMENT”. Buna ideea, nu? – ne-am entuziasmat noi. In felul asta n-ar fi oare mai atent fiecare parlamentar la ce zice si cum zice in plen, in comisii si prin alte locuri? In felul asta cetateanul de rand fan Oprea poa’ sa se bucure cand acesta scapa de justitie si sa voteze din nou parlamentarul ce l-a sustinut, al’ de-i fan Ciolos poa’ sa-l trimita acasa pe domnul nemultumit de prestatia Guvernului s.a.m.d. Nu-i asa? (…) Deci, domnilor, hai sa facem TVR PARLAMENT, zic! Poate fi un proiect interesant pe care am sa incerc sa nu-l las sa ramana la stadiul de propunere pe Facebook. Sunt convins ca, daca incep sa fac sapaturi, voi ma mai gasi si alti alti doritori de transparenta in presa, societatea civila sau chiar in Parlament”, a scris, marți, Ovidiu Cupșa.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *