Ovanesian a dispus: Roata Panoramică va fi DEMONTATĂ! „Ni s-a spus că încurcăm realizarea unui alt proiect”

Operatorul economic care deține Roata Panoramică a fost somat de către Primăria Municipiului Constanța să elibereze locația. Panoramica Transilvania SRL din județul Brașov, care a instalat roata de la Poarta 1, nu mai are autorizație de funcționare încă de la 1 noiembrie și are termen de 30 de zile în care trebuie să elibereze acel spațiu.

Dacă Primăria susține că firma nu a obținut prelungirea autorizației, în realitate administratorul Marian Bandur nu a avut nici o șansă în acest sens, întrucât… toate ușile din instituție i s-au trântit în nas. Este, de altfel, o abordare cu care s-a confruntat încă de la instalarea noii administrații. Astfel, Marian Bandur trebuie să elibereze spațiul în următoarele 30 de zile.  

Nu știm încă ce se întâmplă, am făcut o adresă prin care am solicitat să continuăm activitatea. Noi credem că am venit cu ceva frumos pentru constănțeni și pentru turiști. Ni se spune să eliberăm deoarece în zonă se va realiza un alt proiect si noi îl încurcăm și că ar fi posibil să mai rămânem dacă nu va începe acel proiect. Noi am fost anunțați că nu ni se mai prelungește autorizația. Am plătit ocuparea domeniului public și tot plătim. Specialiștii din Italia de la Lamborghini cu care noi lucrăm nu pot să vină să o demonteze, din cauza pandemiei și… acum nu avem cum! Zona unde a fost produsă roata este din nou în lockdown… Până la urmă o s-o demontăm, am solicitat un termen până prin martie. Nu am primit încă un răspuns la adresa pe care am făcut-o Primăriei la jumătatea lunii decembrie. Am întrebat și dacă putem ocupa alt amplasament… Acum așteptăm. Au fost Sărbătorile. Am urmărit și noi ce se mai discută pe internet, sunt tot felul de zvonuri… Dacă trebuie să o luăm, o s-o luăm, dar e greu să nu se țină cont de pandemie și nu cred că acel proiect o să înceapă mâine și noi încurcăm pe cineva. E foarte păcat… Chiar și montarea și demontarea e o procedură de durată, costisitoare, cu cel puțin trei specialiști din Italia pe lângă muncitorii pe care îi aducem noi. Dacă mai e și ploaie și vânt, se lucrează la înălțime. Nu înțeleg de ce nu am mai putea să rămânem, pentru că am adus la Constanța o atracție în plus. (…) Italienii au în toate porturile o asemenea atracție pe litoral. Nu ne-am permite pentru nimic în lume să punem în pericol pe cineva. În campania electorală, unii ne-au tot asimilat cu un partid, cu altul. Noi nu aparținem nici unui partid, suntem privați, avem și carusele în târgurile de Crăciun… Speram să îi putem bucura în continuare pe constănțeni. Am propus să avem și lumini de Sărbători, pentru a mai atenua puțin din starea și atmosfera tristă în care ne aflăm. Nici atunci nu ni s-a răspuns”, a spus Marian Bandur, pentru TOMIS NEWS.

Decizia de eliberare a spațiului aparține noului city manager al Constanței, Felicia Ovanesian, singurul raționament aflat la baza acestei decizii fiind faptul că roata a fost instalată de fostul primar, Decebal Făgădău.

Roata a fost pusă în funcțiune la sfârșitul lunii iunie 2020 și a fost numită de fostul primar, Decebal Făgădău, Tomis Eye. Pe parcursul funcționării, în vara anului trecut, preţul unui bilet a fost de 20 de lei, pensionarii având reducere de 50%. Roata Panoramică are o înălţime de 36 de metri, 26 de gondole cu capacitatea de 6 persoane/gondolă, dintre care una destinată persoanelor cu dizabilităţi, iar alta VIP-urilor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *