Spread the love

Secretariatul General al Guvernului a trimis, vineri, Parlamentului, Ordonanța de Urgență care modifică legea alegerilor parlamentare astfel încât să se poată organiza mai repede alegeri anticipate. Principalele prevederi din OUG stabilesc, printre altele, trei zile de vot în diaspora (ca la alegerile prezidențiale), dublarea numărului de parlamentari în diaspora (de la 6 la 12 parlamentari) ș.a. În cazul alegerilor parlamentare anticipate, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 50 de zile înaintea votării, față de 90 de zile în prezent.

CITEȘTE ȘI:

Votul va putea fi exercitat oriunde în țară, pe liste suplimentare – situație condamnată vehement de PSD, care susține că astfel se favorizează turismul electoral.

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Legislativ a avizat negativ OUG privind urgentarea alegerilor anticipate, susținând faptul că Guvernul a trimis proiectul spre avizare în ziua în care a fost demis prin moțiune de cenzură, iar în acel moment nu mai avea dreptul să promoveze Ordonanțe de Urgență. Este o altă chestiune de legalitate reclamată și condamnată de social-democrați, precum senatorul constănțean Ștefan Mihu, care ne-a precizat faptul că încălcarea legii devine un fel de obișnuință pentru liberali, în goana pentru alegerile anticipate:

„Acești oameni de când au venit la guvernare au în cap doar anticipatele. În nemăsurata lor inteligență, când nu se împrumută ca să îndatoreze generații de români, ne oferă această poveste a anticipatelor dintr-un singur motiv: sunt convinși că românii îi iubesc pe ei și îi vor la guvernare. Se vor da cu capul de pereți când vor vedea că lucrurile nu stau chiar așa. Din păcate, tot românii vor suferi și cu această poveste. În nebunia asta, pentru că nu am cum să o numesc altfel, vedem cum Ludovic Orban ne spune că nu vrea să respecte deciziile CCR, vedem cum adoptă zeci de ordonanțe de urgență fără avizul Consiliului Legislativ, sunt doar câteva exemple care arată disprețul acestor oameni față de lege! Este dezamăgitor și trist, dar am convingerea că vom putea repara toate aceste tâmpenii ale liberalilor”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *