OSCE vrea un armistițiu la Kiev, pentru EVACUAREA civililor din oraș

Ministrul Afacerilor Externe din Polonia, Zbigniew Rau, președinte în exercițiu al OSCE, face apel la încetarea temporară a focului în Ucraina, pentru permite evacuarea civililor din Kiev și furnizarea de ajutor umanitar.

Femeile și copiii prinși la Kiev de izbucnirea ostilităților au nevoie de ajutorul nostru. În calitate de președinte în exercițiu, fac apel la o încetare imediată a focului pentru a permite evacuarea civililor în suferință și pentru a furniza ajutor umanitar orașului”, a scrie președintele OSCE pe Twitter.

Acesta distribuie un apel în acest sens formulat de UE, Albania, Andorra, Bosnia-Herțegovina, Polonia, Canada, Georgia, Vatican, islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Monaco, Muntenegru, Moldova, Norvegia, San Marino, Serbia, Elveția, Turcia, Marea Britanie și SUA. Sâmbătă, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a început evacuarea către Republica Moldova a personalului său din Ucraina, în urma agresiunii militare a Rusiei.

Misiunea specială a OSCE de monitorizare în Ucraina este o misiune civilă, al cărei mandat este de a monitoriza şi informa comunitatea internaţională despre situaţia din Ucraina, inclusiv în zona conflictului din Donbas. Pe tot parcursul activităţii sale misiunea a jucat un rol esenţial în observarea situaţiei pe teren, raportarea incidentelor şi altor evoluţii relevante.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *