Oros: „Una dintre priorităţile noastre e sprijinirea producătorilor români să îşi comercializeze produsele”

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, candidat PNL pentru Senatul României, a declarat, miercuri, la o întâlnire cu fermieri din judeţul Dolj, că una dintre priorităţile Guvernului PNL este sprijinirea producătorilor români să îşi comercializeze produsele la preţuri avantajoase şi să nu mai înregistreze pierderi atât de mari.

Principala problemă a producătorilor din România este vânzarea produselor. Producătorul român poate produce la fel de bine, şi calitativ şi cantitativ, ca oriunde în Europa, dar cea mai mare problemă este modul în care reuşeşte să-şi comercializeze producţia„, a afirmat ministrul Agriculturii.

Potrivit lui Oros, majoritatea sunt producători mici sau procesatori mici, care nu au capacitate de negociere mare şi atunci nu totdeauna pot să-şi vândă producţia la preţuri avantajoase sau toată marfa, motiv pentru care înregistrează mari pierderi.

Ca atare, în următorii 7 ani, cu 430 milioane euro finanţăm construirea unor spaţii de depozitare şi procesare. O problemă foarte mare este că noi exportăm producţie primară şi importăm hrană cu mare valoare adăugată„, a spus Adrian Oros.

Acesta a reafirmat că în 2019 România a avut un deficit al balanţei comerciale de 1,24 miliarde euro, ceea ce înseamnă că agricultura românească a pierdut aceşti bani.

Din banii pentru rezilienţă şi relansare economică, am gândit o reţea de depozitare, distribuţie, procesare şi promovare a produselor româneşti. În Franţa există din 1960 această reţea, acum se construiesc asemenea reţele naţionale în Ungaria, în Cehia şi în Polonia şi este o oportunitate şi pentru noi să facem o reţea pentru produsele româneşti şi orice producător român va putea folosi această reţea„, a mai spus ministrul Agriculturii.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *