Orgoliul care macină un eșafodaj sau cum acostează „crucișătorul” Chițac în portul PNL

Liberalii constănțeni au finalizat sondajul. În sfârșit! Răsuflăm ușurați ca atunci când doar ce-am ajutat o bunicuță să treacă strada: au început sondajul, lucrează la el, apar primele speculații, sondajul continuă… și mai continuă puțin și încă puțin și… e gata! Îi dăm crezare președintelui Bogdan Huțucă și mai așteptăm încă puțin cu desemnarea, până la 1 martie, așa cum au stabilit de o grămadă de timp. Deci, nu îi stresăm cu treaba asta…

Problema e alta. Nimic surprinzător, la liberali parcă mereu sunt probleme… În timp ce candidatul la Primărie încă e ținut la dospit, de vreo 2-3 săptămâni se dă ca certă revenirea senatorului Vergil Chițac în PNL, pe cal alb, cu fanfară. Groaza e cuvântul de ordine în sediul din strada Traian cu ocazia asta. Vom vedea de ce.

Oricât de mult s-au străduit liberalii să facă sondajul așa și pe dincolo, nici un aspirant nu a oferit Bucureștiului, în final, cifre rezonabile de încredere, în ciuda unui start optimist al cadrelor interne. Asta în timp ce Chițac a croșetat cu migală și răbdare o moțiune de cenzură, o învestire de guvern, culminate cu NATO, cu Geoană, cu… eeeeh… Jens Stoltenberg! Treabă serioasă, pe când, de partea cealaltă, localnicii s-au tăvălit în jurul lupoaicei, îngropând alături de vestigiile antice, ca mărturie pentru generațiile viitoare, propriile procente.

„Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu… !”

Pentru Huțucă veștile proaste au început înainte de Chițac. Prima veste proastă a venit de la un… pensionar. Unul care refuză să se împace cu gândul. Gheorghe Dragomir a dezlănțuit fitilele, dar într-o asemenea manieră încât, intenționat, le-a făcut ușor depistabile, tocmai ca să se vadă că el mai există. Unele dintre fitile au ajuns și la Chițac. Din treaba asta nu au lipsit, să zicem, alde Gabi Monea sau Gheorghe Muhscină, iar despre al doilea merită să dezvăluim un pic. Din toate gogorițele politice pe care le putea invoca pentru a-și căuta anturaj cu Chițac, Muhscină a apelat tocmai la una tipică omului mic, fără caracter. În preajma Crăciunului, înainte mai exact, Muhscină l-a abordat pe Chițac cu spovedanii, nașterea Domnului, magii de la Răsărit și alte iesle… Dumnezeule mare!

A doua veste proastă pentru Huțucă a venit de la Ludovicul cel Orban, care a stabilit, în plină cercetare sociologică, faptul că organizațiile care nu se prezintă rumeni în obraji și în cifre să fie reprezentate la alegeri de… președintele organizației. Cu cifrele groaznice deja în stadiu de configurare, lui Huțucă i s-au umflat venele. Pe bună dreptate. Pe Huțucă ni-l putem imagina în multe ipostaze, dar în cea de pupător de babe și împărțitor de calendare în intersecția de la City, sigur nu! Nici nu și-a revenit bine, că a apărut a treia veste proastă: Chițac.

… ar mai fi și a patra veste proastă: interdicția de alianță cu USR, dar după a doua și a treia, asta nici nu mai contează acum.

Să ne concentrăm la partea distractivă, la cea de-a șoarecele și pisica. Cei mai mulți dintre liberalii constănțeni nu vor să audă de Chițac. Cearta dintre cele două tabere, din 2016, încă produce resentimente reciproce, așa că liberalii și-au luat măsuri de precauție în caz de invazie: au făcut deja listele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean! Teama a fost atât de mare, încât sondajul și-a pierdut orice relevanță. De partea cealaltă, Chițac a intuit manevra și a livrat următoarele: nici un consilier local liberal care a votat proiectul privind construcția de la lupoaică să nu mai figureze pe viitoarea listă! Este exprimarea voalată pentru toți consilierii aflați azi în funcție! Cine a spus că politica nu poate fi elegantă? Mai departe, înțeleg de la păsărelele din PNL că, în cazul în care Chițac va reveni, va cuceri o… cetate aproape goală, fiind foarte clar pentru toată lumea că amiralul vine și cu gânduri de decimat în stânga și-n dreapta băieți și fete de-ai lui Brătianu, iar cei mai mulți dintre aceștia deja își fac planuri de concediu, de odihnă, medical, prenatal, postnatal, de oricare, numai să nu fie prin preajmă în campanie.

Ar trebui să fie o concluzie? Nu e nici una. Liberalii sunt convinși că pe ei îi iubesc toți românii și că oricâte prostii au făcut, fac și vor face, vor câștiga ușor alegerile – singuri, chiar (cu asta o să ne distrăm la momentul potrivit), iar în privința candidaturilor… cu Chițac sau ne-Chițac, dragă PNL, Dumnezeu cu mila, că la ce-am văzut până acum…

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *