Organizația Patronală Mamaia, despre ANULAREA PUZ-ului stațiunii: „NU EXISTĂ o viziune de dezvoltare coerentă, corectă, în raport cu asteptările sutelor de mii de turiști!”

ORGANIZAȚIA PATRONALA MAMAIA-CONSTANȚA, constituită în temeiul  Legii nr. 62/2011 privind dialogul social, cu sediul în Municipiul Constanța, Stațiunea Mamaia, Hotel Tomis, jud. Constanta, CIF 12963250, înregistrată în Registrul Național al Asociațiilor și Fundațiilor sub nr. 164/2019, membră a Federației Patronatelor din Turismul Românesc, atrage atenția asupra riscului pe care îl reprezintă suspendarea/anularea PUZ-ului Stațiunii Mamaia, fără a avea o viziune de dezvoltare coerentă, corectă, în raport cu asteptările sutelor de mii de turiști care aleg anual, aceasta parte a litoralului romanesc.

În condițiile în care stațiunea turistica de interes național Mamaia mai are potențialul de a se transforma într-o stațiune turistica care să poată pune la dispoziția turiștilor o gama larga, diversificată de servicii turistice, considerăm foarte periculoasă această dorință de a suspenda/anula PUZ-ul, dacă, în spatele acestei suspendări, nu exista o viziune clară și eficientă de dezvoltare. Ținând cont de faptul că demersul inițiat de Primăria Constanta nu a avut la baza o consultare cu mediul asociativ și patronal din Stațiunea Mamaia, care este direct interesat de buna dezvoltare a stațiunii, solicităm pe viitor ca orice propunere de modificare a PUZ-ului să fie amplu dezbătută cu toți factorii interesați, într-un mod transparent, în cadrul unor consultări publice. Din păcate, efectele unor decizii similare din trecut le vedem și acum, hotărâri luate în grabă care, fără consultări, le suportă astăzi toți constănțenii, turiștii și mediul de afaceri. Fiind convinși de intențiile bune ale celor care manageriaza Primăria și de dorința acestora de a lucra în echipă cu și pentru constănțeni, așteptam abordarea cu responsabilitate a unui obiectiv de importanță capitală pentru noi toți”, au precizat reprezentanții OPMC.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *