Spread the love

Ordonanța de Urgență care reglementează alegerile parlamentare anticipate a fost respinsă, miercuri, și în plenul Senatului, după ce, marți, comisia juridică a acestui for a emis raport de respingere. S-au înregistrat 86 de voturi pentru respingere și 34 împotrivă. Ordonanța va ajunge la Camera Deputaților, forul decizional în acest caz.

Ordonanţa de Urgenţă care reglementează organizarea alegerilor anticipate pentru Camera Deputaţilor şi Senat a fost adoptată pe 3 ianuarie, fără avizele Consiliului Legislativ.

Principalele prevederi din OUG sunt: trei zile de vot în Diaspora, dublarea numărului de parlamentari de diaspora. De asemenea, în cazul alegerilor parlamentare anticipate, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 50 de zile înaintea votării față de 90 de zile în prezent, deci se pot organiza anticipate cu 40 de zile mai repede decât în prezent. În plus, alegătorii pot vota oriunde se află în ţară la alegerile parlamentare. Acestea sunt și motivele principale pentru care majoritatea senatorilor au respins actul normativ, așa cum ne-a precizat, marți, senatorul social-democrat constănțean Ștefan Mihu:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *