Spread the love

Luni, 23 martie, a fost emis Ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul Afacerilor Interne,  Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private. Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Similare:

Al CINCILEA DECES al unei persoane infectate cu noul coronavirus

CORONAVIRUS: 143 de cazuri noi în România. Bilanț total: 576 de persoane infectate

Intră în vigoare măsurile dispuse în Ordonanța Militară. Ce este INTERZIS pentru cetățeni și care sunt RECOMANDĂRILE autorităților

Linie de CONSILIERE PSIHOLOGICĂ GRATUITĂ pentru cadrele didactice, părinți și elevi

Polițiștii și jandarmii constănțeni au început să dea amenzi. „Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce și ÎNCHISOAREA de la 6 luni la 2 ani”

CNAS: „Concediul şi indemnizaţia de carantină se acordă şi persoanelor asigurate care NU au realizat stagiul complet de cotizare”

Stelian Ion, solicitare la ministrul Vela: „Să fie puse la dispoziție LOCURI DE CAZARE pentru medicii de la Constanța”

La Constanța ar putea fi adus un SPITAL MILITAR de campanie, cu efective pregătite în lupta cu coronavirus

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *