ORDIN Rusia se pregătește de… război cu AUR: Singurul partid de la alegeri care și-a propus aderarea Moldovei la NATO prin Unirea cu România

Liderii coaliției de stânga de la Chișinău, susținute de Federația Rusă, au „primit ordin” să își îndrepte lupta către AUR, deoarece este unicul partid participant la alegeri care și-a propus aderarea Republicii Moldova la NATO, prin Unirea cu România. Partidele intitulate proeuropene susțin „statalitatea” și „neutralitatea” Republicii Moldova, deopotrivă cu coaliția de stângă/comunistă Voronin-Dodon, conform timpul.md.

Vladimir Voronin a avut un discurs, rasist, xenofob, anti-românesc și anti NATO cu scopul de a-i determina pe cetățeni să nu voteze AUR. El a declarat ca dacă cetățenii Republicii Moldova vor vota „partidele pro-europene”, adică AUR, li se vor naște copii de culoare, nu doar cu pielea albă, pentru că AUR va elimina statutul de neutralitate al republicii și va aduce NATO, care va fi urmat apoi de jandarmii români. Voronin și Dodon îi sperie pe alegători și cu celebrul „jandarm roman”, un mit inventat de propaganda sovietică, dar jandarmii români îi pregătesc în instituțiile de învățământ ale MAI din România pe colegii lor, viitori carabinieri ai Republicii Moldova. La Chișinău, jandarmii români cu experiență în Afghanistan și Kosovo pregătesc 80 de carabinieri ai Republicii Moldova. Igor Dodon a fost recent la Minsk, ca să învețe de la Lukașenko cum să procedeze cu opoziția. Totodată, Igor Dodon a fost la Moscova de 30 de ori, pe durata mandatului său de președinte.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) organizează luni, 17 mai 2021, o conferință de presă. În cadrul conferinței de presă va fi făcut un anunț foarte important cu privire la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 și viitorul european al Republici Moldova. Invitat special în cadrul conferinței este copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, senatorul AUR în Parlamentul de la București, președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, Claudiu Târziu, care se va duce în Moldova în perioada alegerilor, în contextul în care George Simion încă are interdicție de intrare în cel de-al doilea stat românesc.

Sondaj IMAS în Rupublica Moldova: 50% din moldoveni, DA, aș vota pentru Unire

În urma unui sondaj de opinie IMAS, avantajele pe care le aduc moldovenii dintr-o eventuală unire cu România sunt salarii mai mari, accesul la un sistem de sănătatea calitativ, educație mai bună și justiție echidistantă, scrie timpul.md. La întrebarea „În varianta în care aţi avea siguranţa că salariile și pensiile din Republica Moldova vor deveni la fel precum cele din România, dvs. aţi vota sau nu pentru unire?” Răspunsurile au fost: 50% – da, 43%-nu, 7% – nu știu , nu răspund.

sondaj

Sondajul a fost realizat în perioada 12 -27 aprilie de către compania IMAS pe un eșantion de 1103 respondenţi în 12 unităţi administrativ-teritoriale, cu o rată de eroare de ±3.0%. Potrivit statisticii, despre salarii și pensii mai mari, 24% au menționat în primul rând, 15% în al doilea rând și alți 10% în al treilea rând. Privitor la dreptul de a munci în țările UE, 18% au răspuns în primul rând, 13% în al doilea și 9% în al treilea. Despre Servicii medicale de calitate, 7% au considerat în primul rând, 12% în al doilea și 10% în al treilea rând după avantaje. 9% dintre respondenți au clasat în primul rând accesul la un sistem educaţional mai bun, 7% în al doilea rând și 6% în al treilea rând.

Datele au fost prezentate într-un nou sondaj publicat astăzi, „Percepțiile privind viitorul Moldovei: între status quo, riscuri geopoliticie, politici europene și unire”.

Rușii, SPERIAȚI de Simion. Lavric (AUR): Unirea cu România are loc deja!

Într-o emisiune de la Realitatea Plus, „Culisele statului paralel”, Sorin Lavric. liderul senatorilor AUR, a declarat, că AUR are toate șansele, dacă va intra în alianță cu alte partide unioniste din Republica Moldova, să ajungă a treia sau chiar a doua forță politică. Senatorul susține că lui George Simion, liderul AUR, i s-a interzis să mai intre în Republica Moldova pentru că „le este frică de ce putere are”.

În România, nu i se dădea nici o șansă partidului AUR și la alegerile din decembrie și am reușit. Dacă am reușit asta în România, nu înțeleg de ce nu am face asta și în Basarabia. Basarabenii au altă structură tocmai pentru că au fost călcați în picioare. George Simion a fost tot timpul pe picioarele lui grație charismei pe care o are. Nu mai poate călca pe pământ acolo, deși Maia Sandu se consideră proeuropeană. Interdicția a venit de la Serviciul de Informații și Securitate, aflat în subordinea președintelui. Maia Sandu poate printr-un simplu telefon să îi dea voie cetățeanului UE și parlamentarului român să calce acolo. Le este frică pentru că văd ce putere are. Avem șase parlamentari la București care sunt de origine basarabeană. În urma sondajelor, cam 50% dintre basarabeni își doresc Unirea, chiar dacă nu o spun fățiș. Dacă un sfert ar vota, AUR, dacă va intra în alianță cu toate partidele unioniste, va ajunge a treia, poate chiar a doua forță politică”, a spus Lavric.

Senatorul AUR a respins ideea că în spatele partidului s-ar afla Rusia și susține că „Unirea deja se face”:

„Pentru noi, Basarabia nu este un capriciu electoral. Eu sunt pe pe jumătate basarabean prin tată și bunic. Cum aș putea accepta să intru într-un partid știind că în spatele lui sunt rușii?! Unirea are deja loc. O treime dintre basarabeni au deja cetățenie română. Avem atâta unire câți cetățeni basarabeni au obținut cetățenie română. Unirea se face, dar nu se face încă politic, sus. Nu ai ce aștepta de la Vladimir Voronin sau Igor Dodon”, a mai spus Lavric.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “ORDIN Rusia se pregătește de… război cu AUR: Singurul partid de la alegeri care și-a propus aderarea Moldovei la NATO prin Unirea cu România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.