ORDIN de la Bruxelles: TOȚI cetăţenii din UE trebuie vaccinați până la sfârşitul verii

Uniunea Europeană ar trebui să fie în măsură să îi vaccineze pe toţi cetăţenii europeni „până la sfârşitul verii„, a declarat, joi, la Roma, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, care răspunde de aspectele industriale ale fabricării vaccinurilor, relatează AFP.

Situaţia privind vaccinurile este liniştitoare. Este o provocare enormă şi totuşi am reacţionat cu o mare rapiditate. (…) Am extrem de multă încredere în capacitatea Europei de a livra vaccinurile mai rapid şi cred că până la sfârşitul verii îi vom putea vaccina pe toţi cetăţenii europeni. (…) Până la sfârşitul anului Europa va fi în măsură să producă 2-3 miliarde de vaccinuri pe an. Europa este primul continent pentru producţia de vaccinuri, urmează apoi SUA cu două miliarde (…) Vom putea conta pe 5 miliarde de vaccinuri pe an în lumea întreagă”, a declarat Breton în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul italian al dezvoltării economice, Giancarlo Giorgetti.

Aceste declaraţii au intervenit în contextul în care prim-ministrul italian Mario Draghi i-a cerut miercuri seară preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să accelereze răspunsul UE la pandemie, „în special în ceea ce priveşte vaccinurile„.

Întârzierile în livrarea vaccinurilor anti-COVID, a căror achiziţie a fost organizată la nivel european de Comisia Europeană, fac obiectul criticilor în numeroase state membre.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.