Orban vrea să-și facă partid: „Mă gândesc cu foarte mare seriozitate la acest lucru… Aș prefera să le revină mintea la cap colegilor mei, să se trezească din tulburare”

Ludovic Orban a anunțat că se gândește serios să construiască un nou partid, care s-ar putea numi Forța Liberală sau Forța Națională. El spune că acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele 2-4 săptămâni.

Este posibil să construiesc o nouă forță politică, Forța Liberală, Forța Națională, numele e mai puţin important. Mă gândesc cu foarte mare seriozitate la acest lucru. Nu-mi doresc, aș prefera să le revină mintea la cap colegilor mei, să se trezească efectiv din starea asta de tulburare și din ruperea totală de realitate. Speranțele sunt mici, dar încă mai sper”, a spus Orban, la Digi24.

El spune că ar putea lua decizia formării noului partid în 2 până la 4 săptămâni.

Dacă această conducere nelegitimă care practic a ocupat PNL și face de râs PNL în fiecare zi, dacă această conducere va face Guvern cu PSD drumurile noastre se despart”, a mai spus Orban.

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a afirmat, luni seară, că îl consideră responsabil pe Klaus Iohannis pentru criza politică în care se află România de două luni, şeful statului fiind „un rău major pentru România”. Cu toate acestea, Orban afirmă că trebuie să analizeze demersul AUR.

Pentru a iniţia procedura de demitere este nevoie de o treime dintre parlamentari care să semneze demersul. Nu cunosc conţinutul acestui demers”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Ludovic Orban, referindu-se la demersul AUR de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis.

Orban afirmă că îl consideră „pe Klaus Iohannis principalul vinovat pentru criza politică şi criza guvernamentală”.

Fostul lider liberal afirmă că, prin deciziile sale, preşedintele a lăsat „aproape fără apărare” România în faţa valului patru al pandemiei.

„Un rău major pentru România”, îl cataloghează Orban pe Klaus Iohannis, despre care spune că s-a schimbat foarte mult în ultima perioadă. „Va trebui să văd despre ce este vorba. Asocierea cu AUR este o asociere care este de nedorit. ”, a mai declarat Orban, referindu-se la suspendarea preşedintelui.

Fostul preşedinte liberal afirmă că există motive de suspendare a preşedintelui, având în vedere generarea crizei politice pe care a şi întreţinut-o în ultimele două luni, dar crede că „nu sunt şanse” ca demersul AUR să aibă finalitate.

Demersul AUR este un demers care în mod evident urmăreşte să ducă la obţinerea de capital politic şi electoral, dintr-un demers dorit de mulţi români”, a mai declarat Orban.

AUR declanşează procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, anunţul fiind făcut luni, într-o conferinţă de presă, de co-preşedintele partidului, George Simion.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *