Orban: „Unii negaționiști s-au îmbolnăvit și au MURIT. Protestele, un PERICOL pentru sănătatea celor care au participat fără mască”

Liderul PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat marți că nu îi înțelege pe protestatarii anti-restricții și le-a transmis acestora că își pun viața în pericol.

„Solicitările mi se par destul de neclare, adică nu înțeleg. În România sunt zeci de mii de familii care și-au pierdut oameni dragi din cauza Covid-ului, cu tot cu măsurile de protecție. Ce ar trebui, să moară mai mulți? Măsurile sunt necesare, mai ales când vedem că există aproape de limită capacitatea de tratare în spitale. Sincer, aceste manifestări, mai ales organizatorii, parcă își doresc…acum să nu ne imaginăm că din senin se organizează în atâtea orașe manifestații. Eu nu contest dreptul oamenilor de a se exprima public, de a protesta, dar aceste acțiuni trebuie să se desfășoare în cadrul legal și nu trebuie să se ajungă la manifestări extreme, la violență și la lozinci și slogane care nu au nici o legătură cu ordinea constituțională și cu interesul general al societății. Cu atât mai puțin să se recurgă la distrugeri de bunuri publice, agresiuni.. Condamn cu tărie formele de agresiune. Evident, susțin că e dreptul cetățenilor români să-și exprime punctul de vedere. Se știe foarte clar că e folosită ca pretext pandemia, se exploatează într-adevăr o stare de spirit determinată de pandemia de peste 1 an de zile cu măsuri care au pus la grea încercare răbdarea romanilor, dar le spun cetățenilor români că nu există alte soluții pentru apărarea vieții. Aceste măsuri sunt peste tot, România nu a făcut un exces de măsuri de protecție sanitară. (Aceste proteste) Reprezintă un pericol pentru sănătatea celor care au participat fără mască la proteste. Mi-aduc aminte de destui negaționiști care contestau existența virusului, de oameni care au făcut pledoarii pentru a nu respecta măsurile și până la urmă unii dintre ei s-au îmbolnăvit și unii din păcate și-au pierdut viața”, a declarat marți Ludovic Orban.

Orban a mai declarat că nu crede că protestele au fost organizate din senin în atâtea oraşe. Orban crede că este folosită pandemia ca pretext şi exploatată starea de spirit a oamenilor care a căror răbdare a fost pusă la încercare de peste un an de zile, în contextul coronavirusului şi măsurilor luate pentru limitarea răspândirii COVID-19.

„Să nu ne imaginăm că din senin se organizează în atâtea oraşe manifestaţii. Cu siguranţă se va vedea în timp şi există instituţii ale statului care pot să identifice organizatorii. Nu contest dreptul oamenilor de aprotesta, dar ele trebuie să se desfăşoare în cadru legal şi nu trebuie să se ajungă la violenţă şi la lozinci şi slogane care nu au legătură cu ordinea instituţională. Se ştie foarte clar că este folosită ca pretext pandemia, se exploatează, într-adevăr o stare de spirit”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament.

Șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban, anunță că membrii AUR nu înțeleg că au fost aleși ca parlamentari și că nu se comportă în acord cu normele impuse demnitarilor.

„Nu aș vrea să comentez, sunt excentrici și neobișnuiți. Ei nu înțeleg unde se află, nu înțeleg că suntem în Parlament unde trebuie să ai un anumit comportament. Filmează ședințele. Fac niște năzbâtii care sunt interesante pentru ei, îi privim cu îngăduință, vor trebui să înțeleagă că aici este forul suprem”, a declarat Orban.

Orban atacă miniștrii guvernului Cîțu

Fost premier, liderul PNL Ludovic Orban s-a declarat nemulțumit, marți, de felul în care sunt explicate restricțiile impuse în pandemie. Potrivit acestuia, tot greul comunicării a fost lăsat pe umerii lui Florin Cîțu și Raed Arafat. Întrebat dacă sunt suficient de bine explicate măsurile introduse în pandemie, Orban a raspuns:

Întotdeauna e loc de mai bine. Ar trebui să se comunice de mai mulți reprezentanți ai Guvernului, mai ales când e vorba de niște măsuri care afectează diferite domenii, dar pe de altă parte când e vorba de dat vești care nu sunt favorabile, sunt puțini aceia care vor să comunice. Greul comunicării a căzut pe umerii premierului, pe umerii secretarului de stat Raed Arafat în condițiile în care după părerea mea ar trebui comunicat mai amplu și date explicații cu privire la motivele care stau la baza adoptării unor măsuri de protecție sanitară”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost întrebat de jurnaliști cum i se pare măsura anunțată de autorități, anume de a închide magazinele la ora 18.00. Liderul PNL a refuzat să răspundă clar atunci când o ziaristă a pus problema mai personal și l-a întrebat când apucă el să-și facă micile cumpărături, având în vedere că muncește mult. Fostul premier al României nu a răspuns de cazul său personal, ci a dat un exemplu general.

În timpul săptămânii nu se aplică decât în acele localități în care depășește rata indicată. Nu aș vrea să mă pronunț asupra acestei măsuri de a închide magazinele la ora 18. De regulă o astfel de măsură se ia pe baza unei analize. Eu cred că un cetățean poate să-și facă cumpărăturile astfel încât să ajungă la timp”, a spus Ludovic Orban în fața jurnaliștilor.

Măsura de a închide magazinele mai repede a generat situații periculoase la unele benzinării: oamenii au format cozi pentru a putea să-și cumpere diverse produse alimentare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.