Orban: „Trebuia să închidem legăturile pe rutier, feroviar și fluvial între Portul Constanța și restul Europei cu mult înainte…”

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-au aflat luni în județul Argeș pentru semnarea contractului pentru execuția Secțiunii 5 – Curtea de Argeș – Pitești din Autostrada Sibiu-Pitești. Orban a declarat, cu ocazia semnării contractului, faptul că este un pas înainte pentru închiderea coridorului 4 pan-european, care face legătura între Portul Constanța și granița de vest a țării. Totodată, premierul a arătat că perioada de execuție a autostrăzii este mult prea lungă.

„A trebuit să venim noi la putere după 11 ani și câteva luni, ca să se urnească acest proiect pentru România, fundamental din mai multe perspective, în primul rând pentru închiderea coridorului 4 pan-european, care face legătura între Portul Constanța și granița de vest; legătura cu rețeaua de transport european, trebuia să închidem legăturile pe rutier, feroviar și fluvial între Portul Constanța și restul Europei cu mult înainte. Nici astăzi nu am făcut această legătură, care poate să pună în valoare oportunitatea extraordinară pe care o are România – de poartă de intrare – ieșire din Europa și de punct strategic în legătura cu est, sud-est. Dacă realizăm aceste lucruri într-un ritm cât se poate de rapid, putem să generăm un potențial de dezvoltare pentru România extrem de importantă. Nu am aplaudat semnarea contractului, o să aplaud dacă acest contract va fi finalizat în cele mai bune condiții și, de preferință, înaintea termenelor care sunt stabilite acolo. După mine, 12 luni proiectarea și patru ani execuția… mi se pare o perioadă de timp mult prea lungă. Cunosc compania, știu că a avut contracte în România și am convingerea că are capacitatea să finalizeze acest proiect mult mai repede. (…) Infrastructura de transport trebuie să se dezvolte cu o viteză miraculoasă. Noi vrem să construim, să legăm provinciile istorice, să creștem coeziunea, să asigurăm fructificarea potențialului de dezvoltare economică pe care o are România prin asigurarea unei infrastructuri de transport la standarde europene, neneglijând nici un alt proiect de investiție majoră în infrastructură – de comunicații, de sănătate, din domeniul energiei – fundamentală ca suport pentru dezvoltarea economică”, a spus Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *