Orban transmite Parlamentului solicitarea de învestire a guvernului pe 10 februarie. Dobre (PRO România): „NU vom fi în sală!”

Ludovic Orban, în calitate de premier desemnat, va transmite Parlamentului luni, 10 februarie, solicitarea de învestire a noului guvern. Din acel moment, va începe să curgă și termenul de 60 de zile prevăzut de Constituție pentru ca președintele să poată dizolva Parlamentul dacă acesta va respinge cel puțin două solicitări de învestitură. Cel mai probabil, Ludovic Orban va transmite Parlamentului aceeași listă de miniștri și un program de guvernare actualizat.

CITEȘTE ȘI:

Președintele Klaus Iohannis este convins să meargă spre alegeri anticipate și forțează Parlamentul să refuze premierul desemnat. Dacă Parlamentul nu-l votează pe Orban, atunci cu siguranță a doua desemnare a președintelui va fi tot Ludovic Orban. Potrivit deputatului constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, parlamentarii acestui partid nu vor fi prezenți, luni, în sală

„Nu putem să vorbim în numele celorlalți (celelalte partide – n.r.), spun ce va face PRO România: nu vom fi în sală când se va face solicitarea de învestitură! Am fost cu o propunere serioasă de premier, cu membri ai Guvernului fără să fie din partidele politice, propunerea a fost respinsă, asta e. Nu vom fi în sală!”, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Alegerile parlamentare anticipate sunt o provocare pentru sistemul electoral din România, dar mai ales pentru instituțiile statului român, care vor trebui să se organizeze exemplar. Totuși, ținând cont că există deja o decizie a CCR care interzice comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, scad drastic șansele pentru a vota în același timp și pentru locale, și pentru parlamentare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *