Orban, supărat pe UDMR după votul din Parlament pentru creșterea pensiilor: „Este un MĂR OTRĂVIT! Creditele vor fi MAI SCUMPE! PSD vrea să NU mai avem bani de salarii!”

UDMR a votat alături de PSD pentru majorarea pensiilor cu 40%, iar asta l-a supărat pe premierul Ludovic Orban. După ce la o reuniune a liderilor din PPE, Orban a spus că vrea să guverneze cu UDMR, acum, șeful liberal s-a răzgândit și și-ar dori ca PNL să obțină la parlamentare un scor suficient de mare, astfel încât să nu mai aibă nevoie de parlamentarii maghiari.

„Este regretabil că după ce au fost alături de noi în comisia de buget-finanțe și nu au participat la această decizie au schimbat poziția și, într-un fel, au avut o contribuție la această decizie a PSD. Ne interesează să câștigăm alegerile cu un scor cât mai mare ca să nu fie nevoie de alianțe foarte ample, care să complice guvernarea României. România are nevoie, în următorii ani, nu numai 4 ani, în următorii 8 până la 10 ani, de o guvernare stabilă, coerentă, care să acționeze clar, precis, pentru o dezvoltare rapidă, pentru o creștere a veniturilor oamenilor, pentru o modernizare reală, pentru o creștere a vitezei de realizare a tuturor proiectelor în societate și economie”, a spus Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, despre rectificarea bugetară adoptată în Parlament și care prevede creșterea punctului de pensie cu 40%, că este un „măr otrăvit” oferit de o „majoritate toxică”, și care va avea efecte grave.

„Oricine promite mai mult de fapt dă mărul otravit. Credeți că dacă aveam resurse financiare nu am fi crescut pensiile? Demagogia PSD aruncă România în situații de criză din care vom ieși și mai greu. Care sunt riscurile? Degradarea României de agențiile de rating. Va crește costul finanțărilor publice și a tuturor companiilor din România. Creditele vor fi mai scumpe și mai greu de accesat. Modul în care a fost adoptată generează un risc major ca să nu se mai poată face față tuturor plăților bugetului de stat. De fapt PSD vrea să nu mai avem bani de pensii, salarii, investiții, alocarea către autoritățile locale, cheltuieli sociale, asta vrea PSD și ăsta e rezultatul în cazul în care noi acceptăm decizia unei majorități toxice care distruge România prin aberațiile pe care le votează săptămânal. Nu acceptăm această creștere. Vom ataca la CCR legea. Nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament. Toate pârghiile le vom folosi pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei aberații economice”, a mai spus Orban.

Premierul a precizat că Guvernul va întocmi cu „maximă seriozitate” cererea pe care o va depune la CCR, pe care a numit-o, de mai multe ori, „filială a PSD”.

„Vom întocmi cu maximă seriozitate identificând toate temeiurile de neconstituționalitate astfel încât sesizarea noastră la CCR să aibă toate elementele care să conducă CCR la o decizie care să fie conformă cu Constituția și cu interesele fundamentale ale României”, a concluzionat Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.