Orban: „Sunt de 31 de ani în politică, am dat enorm şi de multe ori în loc să primesc, măcar aşa, o mulţumire, am primit ȘUTURI ÎN FUND și CUȚITE ÎN SPATE”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că motivul pentru care candidează pentru un nou mandat la şefia formaţiunii politice este acela ca PNL „să-şi menţină vocaţia pe care a avut-o de-a lungul istoriei, să fie marele gardian şi apărător al intereselor fundamentale ale României”. În discursul ţinut, vineri după-amiază, la şedinţa Comitetului Director al PNL Prahova, liderul liberal a arătat că a dat „enorm” în activitatea sa politică, primind în schimb, „şuturi în fund” şi „cuţite în spate”.

Eu, când m-am dus la Congres, nu am votat cu un candidat la preşedinţia partidului pentru că mă ajuta candidatul la preşedinţia partidului să intru în echipa, ghilimele, câştigătoare. Cei care mă cunosc ştiu că toate funcţiile pe care le-am obţinut nu le-am obţinut pe nicio listă, le-am obţinut doar în relaţia directă cu baza partidului, pe baza, practic, a muncii, a efortului şi a încrederii pe care am încercat să o câştig de la oameni fiind la dispoziţia lor, fiind prietenos, ascultându-i. (…) Eu nu candidez pentru mine. Sunt după 31 de ani de activitate politică în care am dat enorm şi de multe ori în loc să primesc, măcar aşa, o mulţumire sau o mână de ajutor într-un moment greu de la cei pe care i-am ajutat de-a lungul timpului, am primit şuturi în fund, cuţite în spate şi de-a lungul timpului oameni pe care i-am tratat ca prieteni nu au mai fost prieteni. Dar eu am trecut de fiecare dată peste lucrurile respective, pentru că am încredere constantă şi de neschimbat în calitatea umană. Din cauza asta vă spun, cu mâna pe inimă, eu candidez pentru PNL şi mai ales pentru ca PNL să-şi menţină vocaţia pe care a avut-o de-a lungul istoriei, să fie marele gardian şi apărător al intereselor fundamentale ale României”, a afirmat Orban, vineri după-amiază, în Prahova, la evenimentul de prezentare a moţiunii cu care candidează pentru un nou mandat de preşedinte al PNL.

Orban s-a descris drept „un copil al PNL”, el arătând că partidul este familia sa. Liderul PNL le-a vorbit liberalilor din Prahova despre faptul că a avut, de când conduce partidul, doar două-trei zile de concediu pe an.

Orban, după ce PNL a ajuns la 20% în sondaje: „Lumea se uită la noi şi nu înţelege ce ne-a apucat

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, în faţa reprezentanţilor PNL Prahova, a precizat că „liberalii nu sunt un partid de nişă„.

Din păcate, dacă ne uităm la sondajele de opinie – şi nu numai dacă ne uităm la sondajele de opinie, că fiecare dintre noi trăim între oameni – vedem că de vreo două luni jumate pare că aproape tot ce am construit este pus în pericol. Am o strângere de inimă să intru pe internet şi să văd comment-urile, nu comment-urile gherilelor de partide, ci comment-urile oamenilor reali. Am o strângere de inimă să ies pe stradă şi să mă întâlnesc cu oamenii pentru că ne bat obrazul şi ne spun: dom-le, v-am votat să faceţi treabă. Şi ăsta e adevărul. Noi le-am promis patru ani de stabilitate, patru ani de pace politică, patru ani de construcţie, de dezvoltare, de modernizare, de creştere economică şi de creştere a calităţi vieţii în România. Astea au fost angajamentele noastre”, a declarat el.

Orban a adăugat că nu se simte responsabil pentru situaţia actuală.

„Din păcate, de două luni jumate, lumea se uită la noi şi nu înţelege ce ne-a apucat. Şi aici o să fiu foarte deschis cu dumneavoastră: nu mă simt responsabil în niciun fel. Toată campania mi-am dus-o cu un discurs echilibrat, constructiv, evitând să răspund la toate atacurile care au fost lansate împotriva mea, asumat. Eu vă spun că sunt colegi de-ai mei care m-au atacat mult mai mult decât m-au atacat PSD-iştii în ultimele şase luni. Aşa ceva nu e normal. Cine atacă preşedintele PNL, atacă Partidul Naţional Liberal în ansamblul său şi arată o lipsă totală de respect faţă de instituţia preşedintelui şi mai ales o lipsă totală de respect faţă de preşedintele partidului care, nu numai că nu a făcut niciun rău partidului ăsta, ci dimpotrivă, a pus osul la treabă, a pus suflet şi, alături de voi, a obţinut rezultate deosebite. Scădem în sondaje, lumea îşi pierde încrederea în noi pentru că nu înţelege ce se întâmplă cu Guvernul. Asta este problema şi hai să fim cinstiţi! Vi se pare că Guvernul ăsta chiar a funcţionat, aşa, la parametri? Eu m-am ferit să lansez critici publice, am preferat totdeauna discuţii separate cu pemierul şi cu miniştrii. Sunt lucruri care pot să se mişte mult mai repede”, a adăugat Ludovic Orban.

Liderul PNL a făcut referire şi la învăţământ.

Trebuie să reformăm sistemul de educaţie, dar nu cu poveşti şi cu vorbe, noi trebuie să schimbăm mentalitatea în sistemul de educaţie, trebuie să renunţăm la practicile specifice perioadei comuniste care, din păcate, s-au perpetuat în multe zone. (…) Noi nu trebuie să încurajăm supunerea şi conformismul, ci trebuie să încurajăm iniţiativa, creativitatea, să încurajăm tinerii, copiii, să meargă pe cărări nebătute”, a adăugat liderul PNL.

Orban a arătat că oamenii vor judeca partidul în anul 2024 după cum guvernează, atât la nivel naţional, dar şi la nivel judeţean şi local. Orban şi-a încheiat discursul spunându-le celor prezenţi: „Congresul din 25 septembrie nu este un congres oarecare, vă rog, salvaţi Partidul Naţional Liberal!„.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Orban: „Sunt de 31 de ani în politică, am dat enorm şi de multe ori în loc să primesc, măcar aşa, o mulţumire, am primit ȘUTURI ÎN FUND și CUȚITE ÎN SPATE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *